Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Πτώση στα εμπορεύματα παρουσιάζει η Hellenic Train, τα νεότερα στοιχεία

Μεγάλη πτώση παρουσίασε, το 2023, η εμπορευματική δραστηριότητα της Hellenic Train, απόρροια της αναστολής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, εξαιτίας του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και της κακοκαιρίας Daniel.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η μητρική εταιρεία της ΗΤ, η FS στις οικονομικές καταστάσεις του 2023 του Ομίλου, η Hellenic Train σημείωσε πέρυσι 211 εκατ. τονο – χιλιόμετρα (458 εκατ. τονο – χιλιόμετρα το 2022) και 504.000 τρενο – χιλιόμετρα (978.000 τρενο – χιλιόμετρα το 2022).


Η πτώση στα εμπορεύματα συνεχίζεται, λόγω της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα και της αποφυγής της διώρυγας του Σουέζ και συνεπακόλουθα, των ελληνικών λιμένων από αρκετά εμπορικά πλοία.


Σημειώνεται ότι, τα τελευταία χρόνια (πλην του 2023), τα εμπορεύματα απέφεραν 13 – 15 εκατ. ευρώ ετήσια έσοδα στη HT.


Φ. Φωτ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου