Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Αναδίπλωση ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΣΕΠΕ για τις αναπαύσεις στους μηχανοδηγούς

Την πρώτη "σύγκρουση" είχαμε σήμερα στο ΣΕΠΕ Νίκαιας μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και συναδέλφου μας που προσέφυγε για το θέμα της μη χορήγησης των αναπαύσεων του και ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ενεργά απο το Σωματείο μας, με την παρουσία του Προέδρου στην συζήτηση του θέματος.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναδιπλώθηκε και
άφησε κατά μέρους τις θεωρίες που κυκλοφορούν στους χώρους εργασίας για τις 10 μέρες που πρέπει να εργάζεται υποχρεωτικά ο μηχανοδηγός , για τις εγκυκλίους που αναγκάζουν το προσωπικό δήθεν να έρχεται στα ρεπό του χωρίς να λαμβάνει αναπαύσεις.

Μπροστά στο ΣΕΠΕ η τελική  παραδοχή της εταιρείας ήταν -επί λέξη -πως "Σε κάθε περίπτωση και με την βούληση του προσφεύγοντος η εταιρεία θα πράξει ότι είναι εφικτό προκειμένου να του χορηγούνται οι ημέρες ανάπαυσης του.
Η θέση του Σωματείου ήταν ξεκάθαρη μέσω της δήλωσης του Προέδρου συναδέλφου Γενιδούνια
Υποστηρίζουμε την καταγγελία του συναδέλφου ως προς την μη χορήγηση των οφειλομένων αναπαύσεων του. Θεωρούμε ότι η χορήγηση των αναπαύσεων επιβάλλεται ακόμα περισσότερο απο την φύση των υπηρεσιών που παρέχει και έχει άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών.Ζητάμε να καταγραφεί η υποχρέωση της εταιρείας στην χορήγηση των εβδομαδιαίων αναπαύσεων.Προσκομίζεται προς επίρρωση των ισχυρισμών μας κ σχετική βεβαίωση προισταμένου...

Στην συζήτηση παρέστη απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Διευθυντής ΔΙΚΑΜ κ. Λύτρας, ενώ οφείλουμε να τονίσουμε πως το κλίμα ήταν καλό με τις 2 πλευρές να αναγνωρίζουν τα αυτονόητα για το επάγγελμα του  μηχανοδηγού.
Αναμένουμε πλέον την απόφαση του ΣΕΠΕ, ενώ αναμένουνε και τον ορισμό ημερομηνίας για την τριμερή που έχει ζητήσει το Σωματείο μας για το θέμα των ρεπό και των αδειών απο το Υπουργείο Εργασίας.
Σίγουρα η τοποθέτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σπάει τους μύθους που κάποιοι καλλιεργούσαν στους χώρους εργασίας, ερμηνεύοντας Κανονισμούς κατά το δοκούν , υποκρινόμενοι ακόμα και τους...επιθεωρητές!


Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Τι να μας πει και ο Μπακάκος της Ελξης!!Μία απορία εχω,που μέχρι και σήμερα δεν έμαθε κανείς,το ταξί πόσο κοστίζει απο Λεβαδιά μεχρι Τιθορέα,μαζι με το κόστος κλήσεις απο το κινητό του ταξιτζή.(από παλαιότερο σχόλιο άλλου συναδέλφου στο φβ πιο παλιά )!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή