Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Αύριο η συζήτηση για τα προγράμματα σπουδών για μηχανοδηγούς στην Σιδηροδρομική Ακαδημία

Αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση με την Διοίκηση του ΟΣΕ και το Σωματείο μας (παρουσία της ΠΟΣ) για τα προγράμματα σπουδών για την
κτήση άδειας μηχανοδήγησης αλλά και την πιστοποίηση σε τροχαίο υλικό και γραμμή.
Όπως ειπώθηκε στις πρόσφατες συνελεύσεις του Σωματείου μας απο τους εκπροσώπους της +ΣυνΕξέλιξης η διαβούλευση για τα προγράμματα ήταν προ των πυλών και κύριο μέλημα μας ήταν η όσο το δυνατό μεγαλύτερη κατάρτιση των νέων μηχανοδηγών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της κυκλοφορίας αλλά και να τονιστεί η ιδιαίτεροτητα του επαγγέλματος μας.
Πραγματικά όποιος διάβασε τα προγράμματα μαθητείας θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποίηση καθώς σε αυτά περιλαμβάνεται σχεδόν όλη η ύλη που απαιτείται για να αποκτήσει κάποιος την άδεια μηχανοδήγησης.
Σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί κάποια χρόνια πριν (όταν και είχαν εκδοθεί προγράμματα χωρίς την συζήτηση τους με το Σωματείο μας) η Διοίκηση του ΟΣΕ κάλεσε σε διαβούλευση το Σωματείο μας,γεγονός που οφείλετε στην δράση που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια καθιστώντας σαφές ότι η ΠΕΠΕ είναι ενεργός συμμέτοχος σε κάθε εξέλιξη που αφορά τον κλάδο έλξης σε όλα τα επίπεδα.
Με λίγα λόγια δικαιώθηκαν οι εκπρόσωποι της +ΣυνΕξέλιξης που αναφέρθηκαν στο θέμα και που όπως αποδεικνύεται υπήρχε μεθοδική δουλειά.
Εμείς δημοσιεύουμε τα προγράμματα για την ενημέρωση των μηχανοδηγών ενώ το Σωματείο μας αύριο θα καταθέσει τις προτάσεις του.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου