Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Η ηγεσία της Π.Ο.Σ. στην παραλία - Χωρίς ΣΣΕ ο ΟΣΕ

 

Χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας παραμένουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ μήνες τώρα, ωστόσο η ηγεσία της Π.Ο.Σ. φαίνεται πως απολαμβάνει τα μπάνια του λαού. Κατάκοποι από τον …κάματο του χειμώνα ,  οι ηγέτες του συνδικάτου στον σιδηρόδρομο έχουν παρασυρθεί από την θερινή ραστώνη. Τα θερμά καλοκαίρια με τις ανακοινώσεις για την σκόνη στο Καλλίδρομο ανήκουν στο παρελθόν. Όπως στο παρελθόν ανήκει και το περυσινό καλοκαίρι όπου η ηγεσία της Π.Ο.Σ. αγωνιούσε για την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Φανταζόμαστε ότι οι ηγέτες του συνδικάτου στον σιδηρόδρομο δεν θα δεχτούν να υπογράψουν χαμηλότερες αμοιβές από αυτές που προβλέπονται στην ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Το παραμύθι που καλλιεργούσαν ότι ταχα αυτές οι αμοιβές το 2018 συμφωνήθηκαν επειδή …ο Άρειος Πάγος ΘΑ δικαίωνε τους εργαζομενους για την διπλή μείωση του 25% και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ήθελε να …χρωστάει σε αυτούς , κατέρρευσαν με πάταγο μετά την άδικη απόφαση του δικαστηρίου. 

Άρα οι ηγέτες του συνδικάτου μας θα πρέπει να αποδείξουν την διαπραγματευτική τους δεινότητα. Ελπίζουμε να μην μοιάζει με αυτήν του μεγσλοσυνδικσλιστή της ΓΣΕΕ που υπέγραψε για 12η συνεχόμενη χρονιά μηδενική σύμβαση και μετά από 20 μέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό….

Οι πληροφορίες λένε ότι η προπόνηση της ηγετικής ομάδας της Π.Ο.Σ. στην παραλία είναι σκληρή, απαιτείται έξτρα ενίσχυση με αντιηλιακό τις ημέρες που η θερμοκρασία ξεπερνά  τους 35 βαθμούς ενώ  τις τελευταίες μέρες η διάθεση τους χάλασε από την συμμετοχή των Σταθμαρχων στις εκλογές της ΠΕΣΟΣΕ, που ξεπέρασε το 55% των εργαζομένων στον κλάδο και το 70% στους εγγεγραμμένους στον εκλογικό κατάλογο του Σωματείου, παρότι ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ και ΔΕΣΚ (πάντα μαζί η λυκοσυμμαχία) δεν συμμετείχαν γιατί …φτιάχνουν νέο Σωματείο . 

Μάλιστα η ΠΕΣΟΣΕ επέλεξε να μην εγγράψει ως μέλη στο Σωματείο υποψηφίους  Σταθμάρχες  που αυτήν την περίοδο μέσω εσωτερικών μετατάξεων φοιτούν στην Σιδηροδρομική Ακαδημία. Γιατί κανείς δεν ξέρει αν οι  ηγέτες του κινήματος θα τους ονόμαζαν… μαθητές -συναδέλφους με 30 και πλέον χρόνια εμπειρίας-  για να τους αποκλείσουν από το επόμενο συνέδριο της λεγόμενης ΠΟΣ. 

Άλλωστε η λυκοσυμμαχία έχει κάνει τα πάντα για να διατηρεί τον έλεγχο της Π.Ο.Σ. 

Τα αποτελέσματα της δράσης τους τα βλέπουμε και τα ζούμε 2 χρόνια τώρα. 

Απαξίωση , εγκατάλειψη , διάλυση. Τόσο στον σιδηρόδρομο οσο και στο δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης μας. 

Καλές βουτιές συνάδελφοι και προσοχή. 

Στα ρηχά και μόλις απομακρύνεστε …μπρατσάκια. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου