Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

ΟΣΕ : Σοβαρός προβληματισμός στα στελέχη του Οργανισμού και στους συναδέλφους

Σοβαρός προβληματισμός επικρατεί στο στελεχιακό δυναμικό του ΟΣΕ μετά την πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού να τοποθετήσει σε Διευθυντική Θέση (και μάλιστα χωρίς να έχει γίνει
καμία προκήρυξη της για να καταθέσουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι) εξωτερικός συνεργάτης.

Με την με αρ. πρωτ. 7.000.391 /17.6.2021 απόφαση του, ο ΟΣΕ ανέθεσε την θέση του Διευθυντή της Νομικής του Υπηρεσίας (που αναλαμβάνει και την θέση του Νομικού Συμβούλου) μετά απο εισήγηση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (Δ.Ο.ΔΑΔ)  σε εξωτερικό συνεργάτη. 

Το πρώτο  ερώτημα που προκύπτει  είναι συγκεκριμένο και αφορά το  πότε η θέση προκηρύχτηκε για να μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όσοι επιθυμούν καθώς οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αυτό δεν συνέβη. Ενώ αντίστοιχα εφόσον δεν υπήρχε προκήρυξη της, για ποια αξιολόγηση μιλάμε (αναφέρει η απόφαση ότι υπήρξε αξιολόγηση) αφού δεν θα υπήρχαν άλλοι ενδιαφερόμενοι απο την αγορά. 

Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο και για επόμενες τοποθετήσεις στελεχών της αγοράς σε Διευθυντικές θέσεις στον ΟΣΕ και σε μια περίοδο μάλιστα που συζητείται η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για το θέμα της συντήρησης του δικτύου, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για mega deal 1.2 δις Ευρώ για το θέμα το επόμενο διάστημα. 

Αν δεν κάνουμε λάθος είναι η πρώτη φορά που θέση Διευθυντή στον ΟΣΕ καλύπτεται απο την αγορά και όχι απο εργαζόμενο στον Οργανισμό, γεγονός που προβληματίζει τους συναδέλφους. 

Η απόφαση λήφθηκε πλειοψηφικά καθώς, εξ όσων γνωρίζουμε, μειοψήφησε ο εκπρόσωπος εργαζομένων Λεβέντης Θανάσης. 

Ωστόσο αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό στους εργαζόμενους στον ΟΣΕ είναι η σιωπή της πλειοψηφίας της Πανελλήνιας ΟμοσποΝΔίας Σιδηροδρομικών για ένα ζήτημα που στην ουσία του, μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα για ανάλογες εξελίξεις και σε άλλες Διευθυντικές θέσεις. 

Προφανώς στην ΟμοσποΝΔία μας, είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε αδιαφορούν, είτε σιωπούν.

Είτε η ηγεσία της ψάχνει ακόμα την σκόνη στο....Καλλίδρομο και δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτά τα ζητήματα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Φανταζόμαστε αν υπήρχε ανάλογη απόφαση πριν μερικά χρόνια τι θα γινόταν. Μέχρι και κατάληψη θα έκανε η ηγεσία της ΟμοσποΝΔίας Σιδηροδρομικών για να μην περάσει η απόφαση, σαν αυτές που έκανε για να μην ψηφίζονται Οργανογράμματα κτλο. Στις 17 Ιούνιου του 2021 όμως ήταν απλά   μια ακόμα Πέμπτη και η ηγεσία της ΟμοσποΝΔίας ήταν μάλλον για μπάνια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου