Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Δίωρη στάση εργασίας απο τα 3 Σωματεία την Τετάρτη 22/5

 Το εξώδικο των 3 Σωματείων προς την Hellenic Train (ΠΕΠΕ-ΠΕΠ-ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ)

Σας γνωστοποιούμε ότι τα Δ.Σ των Σωματείων μας έχουν προκηρύξει στάση εργασίας όλων των εργαζομένων της εταιρίας πανελλαδικά για την
Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 και ώρες 11:00 έως 13:00.  

Η προκήρυξη της παραπάνω απεργιακής κινητοποίησης αποτελεί για τους εργαζόμενους αναγκαιότητα και ελάχιστη αντίδραση μετά τα συνεχή επεισόδια άσκησης σωματικής και λεκτικής βίας σε βάρος των εργαζόμενων στις αμαξοστοιχίες.  

Με ευθύνη σας και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας, οι εργαζόμενοι στις αμαξοστοιχίες συνεχίζουν να υφίστανται κατά τη διάρκεια της εργασίας τους επιθέσεις από επιβάτες και να θέτουν καθημερινά σε διακινδύνευση τη σωματική ακεραιότητα  και την υγεία τους. 

Η κατάσταση αυτή δεν είναι ανεκτή. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ως άνω επικίνδυνη κατάσταση, που διαμορφώθηκε και συντηρείται με ευθύνη σας, και σας καλούμε να λάβετε άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων. 

Ζητάμε: 

- Την άμεση λήψη από την εταιρία όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας, της υγείας και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων στις αμαξοστοιχίες και στους σταθμούς.

- Την στελέχωση όλων των αμαξοστοιχιών με δύο συνοδούς. 

- Τη διαρκή και μόνιμη αστυνόμευση όλων των σταθμών όπου παρουσιάζονται συχνά παραβατικές συμπεριφορές, καθώς και των κεντρικών σταθμών Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Πάτρας. 

- Να ασκηθεί έντονη πίεση με κάθε νόμιμο μέσο προς κάθε Υπουργείο και κάθε εμπλεκόμενο φορέα και δημόσια υπηρεσία προκειμένου να ληφθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και του σιδηροδρομικού έργου. 

- Να αναλάβει η εταιρία όλες τις πρωτοβουλίες και τις διαδικασίες ώστε να παραπέμπονται στη δικαιοσύνη και να συλλαμβάνονται όσοι βιαιοπραγούν κατά των εργαζομένων.


Σας καλούμε σύμφωνα με το νόμο σε δημόσιο διάλογο για τα αιτήματά μας κατά τον χρόνο που θα σας γνωστοποιήσουμε ειδικά με κατάλληλη πρόσκληση σε συνάντηση ανάδειξης μεσολαβητή ενώπιον του ΟΜΕΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου