Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου εργαζομένων στην ΣΤΑ. ΣΥ για την απεργία της Δευτέρας 26/09

Δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου των σωματείων εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες της Αθήνας που εξηγεί τους λόγους της αυριανής τους κινητοποίησης .(24ωρη απεργία σε Μετρό , ΗΣΑΠ , ΤΡΑΜ )
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ.

24.09.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

Κινητοποίηση τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 Σεπτέμβρη 2011

Συνεχίζονται με αύξοντα και ατέρμονα ρυθμό οι λυσσαλέες πολιτικές απομύζησης των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων. Με τα μέτρα που εφαρμόζει ή που πρόκειται να εφαρμόσει η Κυβέρνηση υπό το πρόσχημα της δυνατότητας «εκπλήρωσης» των υποχρεώσεών της, η ύφεση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού θα συρρικνωθεί εκ νέου η αγοραστική αξία των εισοδημάτων.
Όσο συνεχίζουν να ανθούν η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, όσα «χαράτσια» και αν επιβληθούν μέσω οριζόντιων φοροεισπρακτικών μέτρων, δεν υπάρχει προοπτική ανάκαμψης και ανάτασης της ελληνικής οικονομίας. Οι επικείμενες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και το άδικο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και κατά συνέπεια τον οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό.
Από τη στιγμή που η όποια εργασιακή ανασφάλεια τείνει να γίνει κυρίαρχος θεσμός στο δημόσιο τομέα, αντιλαμβανόμαστε τις διαστάσεις που θα πάρει στον ιδιωτικό τομέα, αφού οι εργοδότες θα αποθρασυνθούν ακόμα πιο πολύ και θα συνεχίσουν ανενόχλητοι την εκμετάλλευση. Ο κοινωνικός αυτοματισμός ο οποίος υπηρετείται από ενορχηστρωμένα συμφέροντα που έχουν την ευχέρεια της μαζικής παρέμβασης ως προς την πληροφόρηση(…), σιγά σιγά αποκαλύπτεται και αποκαλύπτει το ποιοι «θίγονται» από τη λαίλαπα που επιβάλλουν οι τοκογλύφοι δανειστές.
Η εξαθλίωση των εργαζόμενων σε όποιον τομέα και αν ανήκουν, οι ληστρικοί φόροι, δεν είναι δυνατό να συνεχιστούν και παράλληλα οι «εισοδηματίες» και οι μεγαλοκεφαλαιούχοι να μένουν στο απυρόβλητο.
Όλα όσα αποφασίζονται για εμάς χωρίς εμάς, θίγουν και προσβάλλουν βάναυσα την αξιοπρέπειά μας.
Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τις επόμενες γενεές από την «εθνική υποθήκευση».
Είναι αλήθεια και καθόλου υπερβολικό το ότι δεν αντέχεται άλλο ο ψυχολογικός βιασμός που βιώνουμε καθημερινά και κατ΄ εξακολούθηση στους εργασιακούς μας χώρους.
Είναι γεγονός ότι η εφαρμογή «οριζόντιων» μέτρων, προκαλεί περαιτέρω αδικίες και στρεβλώσεις.
Είναι πασιφανές ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων δεν συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη.
Και κατά συνέπεια πέραν όλων αυτών, τυχόν επιμονή στην εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας και στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., είναι τουλάχιστον άδικη, βιαστική και ατεκμηρίωτη και θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην εμφάνιση λειτουργικών προβλημάτων σε έναν απ΄ τους σημαντικότερους συγκοινωνιακούς φορείς της Αθήνας.
Για όλους αυτούς τους λόγους, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε., αναγκάζονται να πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 26/09/2011 24ωρη Απεργία.

ΟΙ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου