Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν η Μαριλίζα , ο Νίκος , η Εύη και ο Χάρης κάναν αντιπολίτευση ....(σήμερα είναι κυβέρνηση)



Δημοσίευση του συναδέλφου Γενιδούνια. 
Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον πολιτικό εκπρόσωπο για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκο Σηφουνάκη, την πολιτική εκπρόσωπο για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, και τον εισηγητή του ΚΤΕ Μεταφορών, Χάρη Τσιόκα, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, 





όπου συναντήθηκε με το Προεδρείο και συζήτησε για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στον ΟΣΕ και στους σιδηροδρομικούς.
Το ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε προς τους εκπροσώπους των σιδηροδρομικών τις θέσεις -δεσμεύσεις του, σημειώνοντας ότι:

.....
Πριν λίγες μέρες, ο υπουργός Μεταφορών, σε συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, τους γνωστοποίησε το πρωτοφανές για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα πρόγραμμα «μισθωτής εφεδρείας», το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από υποχρεωτικές μαζικές απολύσεις εργαζομένων, που εργάζονται πάνω από τριάντα χρόνια, με αβέβαιο το εργασιακό και ασφαλιστικό τους μέλλον, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για προσλήψεις «γαλάζιων παιδιών».
Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην πολιτική απαξίωσης-συρρίκνωσης του σιδηρόδρομου από την κυβέρνηση της ΝΔ και στα αντεργατικά μέτρα, που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στο ταμείο ανεργίας και στην ανασφάλεια.

 Για το ΠΑΣΟΚ, η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού σιδηροδρόμου αποτελεί προτεραιότητα, η οποία συνδέεται με την «πράσινη ανάπτυξη» και την εθνική μας οικονομία. Η σύνδεσή του με τα αναπτυσσόμενα διευρωπαϊκά δίκτυα, η ασφάλεια και η ποιότητα των υπηρεσιών προς το χρήστη είναι πρωταρχικός στόχος μας.
Δεσμευόμαστε, ως αυριανή κυβέρνηση να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση του ΟΣΕ, στην πάταξη της αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης, με στόχο τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, αλλά και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.        
Καλούμε την απερχόμενη κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο για πρόγραμμα μισθωτής εφεδρείας- ανεργίας και να μην προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις.
Το ΠΑΣΟΚ, και στη Βουλή και στην κοινωνία, θα εκδηλώσει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι, αν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρήσει στην ψήφιση ενός τέτοιου τερατουργήματος, θα το καταργήσουμε, όπως ήδη έχουμε δεσμευτεί και για άλλους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους.
Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ του διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους εργαζόμενους, με στόχο την αναγέννηση των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Απο το 




Η ουσία δεν είναι τα πρόσωπα , αλλά η κατάντια ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος .Και του ΠΑΣΟΚ που πλέον δεν έχει καμία σχέση με τα όσα πρεσβεύουν οι αξίες και οι αρχές του  . Υποχρέωση μας είναι να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική .Και μεγαλύτερη υποχρέωση έχουμε εμείς που αναδείξαμε με την συμμετοχή και την ψήφο μας  , αυτούς που μας κυβερνάνε σήμερα.


Αποστολέας Γενιδούνιας Κώστας 

1 σχόλιο:

  1. Είχαν υποσχεθεί και κάτι άλλο. Ότι θα καταργούσαν το νόμο του Αλογοσκούφη που καταργούσε τις ΣΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή