Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τώρα θυμούνται τις συγκοινωνίες ....

Την αποτυχία τους να βοηθήσουν τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες ομολογούν τρεις βουλευτές «φίρμες» του ΠΑΣΟΚ .
Έτσι, αφού πρώτα ψήφισαν τον νόμο για την εργασιακή εφεδρεία χωρίς να προβάλουν καμία αντίρρηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας και οι Δ. Κουσελάς και Αν. Μακρυπίδης θυμήθηκαν ότι είχαν καταθέσει τροπολογία με την οποία ζητούσαν την εξαίρεση των εργαζομένων σε αστικές συγκοινωνίες και ΟΣΕ. 
Το θέμα έθεσε προχθές στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο Χρ. Πρωτόπαπας, ενώ χθες επανήλθαν οι τρεις με ανακοίνωσή τους, στην οποία θύμιζαν την κατάθεση της τροπολογίας στις 14 Οκτωβρίου, αφού οι οργανισμοί είχαν ήδη τεθεί σε καθεστώς εξυγίανσης και, όπως εξηγούσαν, η πρόσθετη εφαρμογή της εφεδρείας «θα επέφερε σημαντικά προβλήματα λειτουργίας των οργανισμών αυτών εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της εξυπηρέτησης των πολιτών».

«Η τροπολογία μας δεν έγινε αποδεκτή» σημειώνουν με εμφανή πικρία. 

«Πρόσφατα όμως πληροφορηθήκαμε ότι το θέμα επανεξετάζεται και μάλιστα ότι εκκρεμεί και η τελική απάντηση του υπουργού Οικονομικών» συνεχίζουν, κρυπτόμενοι πίσω από τον νέο υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη, ο οποίος επανεκκίνησε το θέμα, υποχρεώνοντας σε υπαναχώρηση τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο. 

«Εν όψει αυτής της εξέλιξης, κρίνουμε αναγκαίο και για λόγους που έχουν να κάνουν με την αποτελεσματική λειτουργία των οργανισμών και την εξυπηρέτηση των πολιτών να επαναφέρουμε το θέμα που είχαμε εισηγηθεί με την τροπολογία μας» συνεχίζουν, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει θετική διέξοδος.

Ερωτηθείς τι θα σημαίνει αν απορριφθεί η πρότασή τους και γίνει δεκτή αυτή του κ. Βορίδη, ο κ. Πρωτόπαπας υποστήριξε (Ράδιο 9) ότι θέλει να λυθεί το πρόβλημα και δεν τον πειράζει «αν θέλει να συμμετέχει ο κ. Βορίδης ή κάποιος άλλος κύριος», παρατηρώντας πάντως με νόημα ότι «θα πρέπει, προτού απορρίψουμε ή δεχτούμε κάτι, να το σκεφτούμε καλά». 

Η πικρία του πάντως ξεχείλισε, όταν αναρωτήθηκε αν «έπρεπε να γίνει άλλη κυβέρνηση για να συζητήσουμε ένα θέμα στην πραγματική του διάσταση», σημειώνοντας ότι το είχαν θέσει, αλλά ξεχνώντας προφανώς ότι ψήφισαν τον εν λόγω νόμο.


Μεταξύ άλλων  δήλωσε και ότι στα  ΜΜΜ είχε εφαρμοστεί πρόγραμμα εξυγίανσης, είχε φύγει κόσμος, είχαν περικοπεί αποδοχές. Είπαμε ότι αυτοί έχουν περάσει από πρόγραμμα εξυγίανσης, γιατί πρέπει να ξαναπεράσουν; Σε λίγο δεν θα έχουν οδηγούς να οδηγούν τα λεωφορεία, δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί ο πολίτης. Είχαμε κάνει την τροπολογία αυτή. Η τροπολογία απερρίφθη. Ο κος Βορίδης επανέφερε το ίδιο ζήτημα. Είναι λογικό και εμείς να θυμίζουμε ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει και μία συγκεκριμένη απάντηση πρέπει να δοθεί. Γι’ αυτό και το επαναφέρουμε».  



 σχόλιο blog 
Οι δηλώσεις και οι καλές προθέσεις φεύγουν και χάνονται .....
Τα γραπτά και τα σηκωμένα χέρια στην Βουλή μένουν .
Αν θελαν να μην ψήφιζαν το πολυνομοσχέδιο .
Ενώ και με την ανακίνηση του θέματος από τον κ. Βορίδη , μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση .
Το ότι έχουμε δίκιο το ξέρουμε , εμείς και όλος ο κόσμος πλέον.
Καιρός να δούμε και την επίσημη Πολιτεία να το αναγνωρίζει .










1 σχόλιο:

  1. αυτοι μπορει να το θυμηθηκαν τωρα αλλα οι εργαζομενοι δεν τους ξεχασαμε κι οταν ερθει η ωρα θα τους δωσουμε και την απαραιτητητη σημασια οπως και στους υπολοιπους που χρησιμοποιησαν τον συνδικαλισμο για να περασουν στο απεναντι στρατοπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή