Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς της Χαλυβουργικής

Σχεδόν 20 μέρες συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων συμπληρώνονται από τους εργαζόμενους στην Χαλυβουργική που αντιδρούν στο εκβιαστικό δίλημμα της εργοδοσίας για οριζόντια μείωση μισθών ή απολύσεις .
Με ψήφισμα της η ΠΟΣ χαιρετίζει την απόφαση για την κλιμάκωση του αγώνα τους .
Η ενοποίηση των κοινωνικών ομάδων και των εργαζομένων είναι αυτό που τρομάζει το σύστημα και η ΠΟΣ δηλώνει την αλληλεγγύη των σιδηροδρομικών .
ΑΘΗΝΑ 19/11/2011



ΨΗΦΙΣΜΑ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ»



   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία μέλη της, χαιρετίζουν την απόφαση του Σωματείου εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» για τη συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων ως απάντηση των τρομοκρατικών μεθοδεύσεων της εργοδοσίας, των απολύσεων και των εκβιαστικών σε βάρος σας αποφάσεών της.
   Ο αγώνας σας είναι δίκαιος, οι εργάτες και γενικότερα οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο παρά μόνο την ενότητα, την οργάνωσή τους μέσα στα συνδικάτα για την αντιμετώπιση αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής μέχρι την ανατροπή της.
   Την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που αντιμετωπίζετε εσείς αντιμετωπίζουν και οι Σιδηροδρομικοί μέσα από την κατάργηση των εργασιακών τους σχέσεων, τη δραματική μείωση των μισθών τους και την επικείμενη εφεδρεία-απολύσεις.
   Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας στον αγώνα σας και στα δίκαια αιτήματά σας.




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

1 σχόλιο:

  1. Το θεμα ειναι η εμπρακτη αλληλεγγυη κι αυτη εκφραζεται με συμμετοχη των σωματειων μας ή της ομοσπονδιας στις κινητοποιησεις των εργατων της χαλυβουργικης.Ετσι πιστευω οτι θα ενωθουν οι εργαζομενοι εναντια στην αντιλαικη πολιτικη της καθε κυβερνησης.Επιτελους ας καταλαβουνε και να καταλαβουμε οτι ειμαστε πολλοι και θα επρεπε να μας φοβουνται κι οχι να μας χλευαζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή