Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ελλάδα: Η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο

Μία διαφορετική άποψη σχετικά με τη δύναμη της Ελλάδας και τη "φρίκη" που θα ακολουθήσει στην Ε.Ε., σε περίπτωση που η χώρα απορρίψει τη δανειακή σύμβαση, εκφράζουν αρχισυντάκτες οικονομικών ΜΜΕ
Μια διαφορετική άποψη που ίσως ερμηνεύει και τον πανικό όλων στην ιδέα του δημοψηφίσματος που θα δεσμεύσει τις επόμενες κυβερνήσεις για την εφαρμογή διαφορετικής πολιτικής .
Διαβάστε ....


Μετά τον καταιγισμό των αρνητικών δημοσιευμάτων που αφορούν στη χώρα μας, που ακολούθησαν την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο John Carney, αρχισυντάκτης του πρακτορείου CNBC.com και υπεύθυνος του οικονομικού ρεπορτάζ, επιχειρεί να παρουσιάσει την εικόνα μιας "'αλλης Ελλάδας", αυτής που τους τελευταίους μήνες... εσκεμμένα αποσιωπούν τα μέσα ενημέρωσης.
Ο John Carney μιλά για μία Ελλάδα που στο παρελθόν έχει πολλές φορές αντισταθεί σε επαχθή μέτρα και η "παθητική αποδοχή των συνθηκών λιτότητας που η ευρωπαϊκή ελίτ επέβαλε στον ελληνικό λαό, ως προϋπόθεση για τη διάσωση και τη μη έξοδο της χώρας από το ευρώ, ήταν πρωτόγνωρη", σημειώνει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Wall Street.


"Η Ελλάδα διαθέτει μια αρχαία και ευγενή παράδοση πολλών ετών και αναμφίβολα, σε περίπτωση που βλάψουν το ελληνικό κράτος, είναι σίγουρο ότι και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά έθνη θα έχουν ακόμα περισσότερα να χάσουν", επισημαίνει ο John Carney.
Έτσι οι παρατηρήσεις της αρχισυντάκτριας του Moneyweek.com, Merryn Somerset Webb σε προσωπικό της blog (Merryn's blog) βρίσκουν τον ίδιο περισσότερο σύμφωνο, καθώς παραδέχεται και η ίδια με τη σειρά της ότι η "Ελλάδα είναι η πιο ισχυρή χώρα".
Στο άρθρο της, με τον ομώνυμο τίτλο, η Merryn Somerset Webb περιγράφει ότι: "Η Ελλάδα έχει όλη την εξουσία. Η συζήτηση γύρω από τα bail - outs αποτελεί πολύ περισσότερο μία συζήτηση σχετικά με το τί η Γερμανία μπορεί να δώσει, παρά με το τί μπορεί να αποδεχτεί η Ελλάδα.
Και η Γερμανία αποτελεί ισχυρή οικονομική δύναμη, αλλά η Ελλάδα έχει αποδείξει στις αγορές, ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι".
Αιτιολογεί ότι η άρνηση αποδοχής των νέων όρων δανεισμού από την ελληνική Βουλή ή αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν τους πολυαρέσει η δανειακή σύμβαση και επιθυμήσουν την έξοδό τους από το ευρώ, τότε θα επέλθει το τέλος του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος για όλα τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης. "Το παιχνίδι του ευρώ θα τελειώσει για όλους", αναφέρει συγκεκριμένα στο προσωπικό της blog, η Merryn Somerset Webb.
"Το κραχ στην γερμανική οικονομία, λόγω των ελλιπών εξαγωγών, θα είναι αναπόφευκτο", συμπληρώνει.
Παρέλαση φρίκης...
Στο τέλος του άρθρου, η συντάκτρια επιχειρεί την αφύπνιση των ευρωπαϊκών κρατών, υπογραμμίζοντας ότι "είναι ώρα για όλους μας να είμαστε περισσότερο ευγενικοί με την Ελλάδα και τους Έλληνες".
Πρόσφατα, υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης της Άνγκελα Μέρκελ διαπίστωσε, με εκνευρισμό ότι: "Άλλες χώρες πραγματοποιούν μακροχρόνιες θυσίες, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης των δημοσιονομικών τους μεγεθών. Αν η φτωχή ηγεσία στην Ελλάδα, δεν καταφέρει να αποφύγει μία τραπεζική κρίση, θα πρέπει να κάνει ακόμα μερικές θυσίες, τις οποίες θα υποστεί ο απλός πολίτης".
Ορατό είναι και το ενδεχόμενο η ευρωζώνη να εισέλθει σε "παρέλαση φρίκης, σε περίπτωση που η ίδια η Ελλάδα, αποκυρήξει το χρέος της", συμφωνούν οι οικονομικοί συντάκτες, προσθέτοντας ότι "και οι πόρτες των πιστωτικών αγορών θα είναι μόνιμα κλειστές για το σύνολο της ευρωζώνης".
Άλλη μια οπτική για τη δυναμική της χώρας που βλέπουν οι οικονομικοί συντάκτες είναι ότι οι περισσότερες εταιρίες είναι επιφυλακτικές ως προς τη χορήγηση επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, ωστόσο, στο μέλλον, οι επενδύσεις σε μία χώρα που θα διαθέτει καθαρό ισολογισμό και το ενδεχόμενο επικείμενης χρεοκοπίας θα είναι μηδαμινό, ίσως αποτελέσει χρυσή ευκαιρία για τη χώρα".
Το κείμενο της Merryn Somerset Webb, καταλήγει με το συμπέρασμα: "Η εκδίκηση, μετά από όλα αυτά, δεν αποτέλεσε ποτέ οικονομική στρατηγική

πηγή news247.gr

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ ;

    Με έκπληξη διαπιστώνω ότι κανένας εκ των πολίτικων αποκομμάτων και των "φίλων Ευρωπαίων "(EYRO RAIX )δεν θέλει το δημοψήφισμα.Κανένας εκ των αγορών και γενικά κανένας εκ του συστήματος .Γιατί αυτονόητο είναι ότι ο Ελληνικός λαός θα αντιδράσει και θα πει το μεγάλο όχι ,θα δείξει το δρόμο και στο υπόλοιπο ευρωπαϊκό λαό .Γνωστές είναι οι απόψεις των ευρώ φεουδαρχών πολιτικών για τα δημοψηφίσματα και το αλλεργικό σοκ που τους πιάνει στο άκουσμα τους !Εξάλλου οι πρακτικές είναι γνωστές ,δεν θέλουν να ακούγονται οι φωνές και οι ανάγκες του κόσμου ,δεν θέλουν να ακούγονται οι απόψεις ορισμένων κρατών ,δεν θέλουν μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη,θέλουν μια υπόδουλη Ευρώπη θέλουν την επιβολή των κεφαλαιακών συμφερόντων και παράλληλα μέσα από αυτό την Γερμανία , Ευρωπαία αυτοκράτειρα .
    Όμως στην χωρά μας δυστυχώς όλοι τα πολιτικά αποκόμματα τρέχαν και αποκήρυξαν την απόφαση για δημοψήφισμα !Γιατί ?Χαλάει την σούπα το αποτέλεσμα !Πρώτα το δημοψήφισμα και μετά εκλογές !Πρώτα ο λαός θα δεσμεύσει τα κόμματα για μια άλλη πολίτικη και μετά θα αποφασίσει ποιος θα τον κυβερνά !Μήπως όλοι είναι μέρος του ίδιου συστήματος και εκφραστές αυτού ; Ούτε ένα διαφορετική άποψη ?Ούτε το ΠΑΣΟΚ που το πρότεινε δεν το θέλει ; Γιατί τελικά στην χωρά μας το προεκλογικό δούλεμα έχει γίνει εδώ και χρόνια εθνικό σπορ , πότε δεν θυμάμαι κυβέρνηση να τήρησε τις δεσμεύσεις της !Επιτέλους ούτε οι αριστεροί δεν θέλουν δημοψήφισμα γιατί ;;;Ούτε το ΚΚΕ που είναι εναντίον της ευρωπαϊκής ένωσης ;
    Ο πολίτης βίωσε τις τρόικες ,ο λαός καταλαβαίνει ότι χάνει η Ελλάδα την εθνική κυριαρχία , ο λαός καταλαβαίνει ότι οι δανειακές συμβάσεις δεν οδηγούν πουθενά , άρα δεν έχει δικαίωμα να εκφραστεί ?Ακόμη και στην δραχμή να γυρίσει , ακόμη και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ,αυτός δεν θα το έχει αποφασίσει ; Έλεος πια !
    Δεν βαρέθηκε κανένας να του λένε τι είναι σωστό για το κάλο του ; Όλοι για το κάλο μας εργάζονται ?Δεν θέλουμε αλλαγή διαχείρισης ,αλλά αλλαγή πολιτικής ,την οποία ο λαός θα αποφασίσει !
    Κλείνω γράφοντας στοίχους από το τραγούδι του Β.Παπακωσταντινου , και όποιος θέλει ας καταλάβει !!!! Φοβάμαι για αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς έμενα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα δημοψήφισμα είπε οτι θα κάνει (με το οποίο είμαι αντίθετος,αλλά δεν είναι αυτό το θέμα),και αναστατώθηκε όλος ο Πλανήτης!!! Φαντάσου να είχε χρησιμοποιήσει σαν όπλο τη χρεωκοπία πριν δύο χρόνια και να πήγαινε να διαπραγματευτεί. Και ο πιο δύσπιστος καταλαβαίνει οτι το τοπίο ,τα αποτελέσματα και η θέση μας θα ήταν διαφορετική.
    Μας έλαχε όμως το χειρότερο πολιτικό προσωπικό τη χειρότερη στιγμή. Αλλά οταν τα ..μαστόρια που σου χάλασαν το σπίτι αναλαμβάνουν να στο φτιάξουν μην περιμένεις πολλά. Και ενω οι εταίροι μας διαλαλούν σε όλους τους τόνους οτι η σύμβαση είναι αδιαπραγμάτευτη,ο Σαμαράς επιμένει οτι θα επαναδιαπραγματευτεί. Και το δούλεμα συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή