Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου ηλεκτροδηγών ΣΤΑ.ΣΥ.


Δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου των σωματείων των ηλεκτροδηγών στην ΣΤΑ.ΣΥ για τις απεργίες που προκήρυξαν τις επόμενες μέρες με κύριο αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ , κανονισμού εργασίας και την μη εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας .
Από τον περασμένο Ιούλιο, η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. εφαρμόζοντας τις διατάξεις του ν. 3920/2011 περί σύναψης Σ.Σ.Ε. – Οργανογράμματος – Κανονισμού Εργασίας, κατήγγειλε τις υφιστάμενες συλλογικές συμβάσεις και προσκάλεσε τα Σωματεία για διαπραγματεύσεις....


Αν και πραγματοποιήθηκαν δύο επίσημες συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πλευρών - οι οποίες ήταν κενού περιεχομένου - δεν υπήρξε πρόταση από πλευράς Εταιρείας, φτάνουμε στα τέλη Νοέμβρη και η ολιγωρία συνεχίζεται.


Σα να μη φτάνουν όλα αυτά, μάθαμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει δώσει εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες να προετοιμάσουν τη μισθοδοσία βάσει του 4024/2011 (ενιαίο μισθολόγιο Δημοσίου κ.τ.λ.).

Δηλαδή, εγκαταλείπεται ο ν. 3920/2011 περί αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των Αστικών Συγκοινωνιών. Άρα, το συμπέρασμα είναι πως παίζεται ένα παιχνίδι εις βάρος του συνόλου των εργαζόμενων σε Φορείς οι οποίοι έχουν αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών μέσω της προσφοράς συγκοινωνιακού έργου στους πολίτες, μια και αντιμετωπίζονται με το γνωστό οριζόντιο τρόπο «επί δικαίων και αδίκων».

Τα ψέματα τελείωσαν. 

Εφόσον γνωστοποιήθηκε και επίσημα ότι υπήρχε πρόταση στη Βουλή για τροπολογία στα άρθρα 31, 34 του ν. 4024/2011 πριν αυτός να ψηφιστεί και η οποία έτυχε της απόρριψης από τον Υπουργό Οικονομικών, έχουμε κάθε δίκιο ώστε να αναδείξουμε την ανάλγητη συμπεριφορά και νοοτροπία, όλων όσων κυβερνούν κωφεύοντας και «σφάζοντας» τον κόσμο, είτε με χαράτσια είτε με οριζόντιες μειώσεις, μισθών και συντάξεων.

Επειδή πρόκειται να υποστούμε εκ νέου «βιασμό» στον προϋπολογισμό μας.Επειδή εργασιακά, θέλουν να μας αντιμετωπίσουν αγνοώντας την εξειδίκευση του κλάδου μας.Επειδή οι κινήσεις της διοίκησης δεν κινούνται στην κατεύθυνση για την υπογραφή Σ.Σ.Ε., Οργανογράμματος, Κανονισμού Εργασίας, όπως προβλέπεται από τον 3920/2011

Επειδή οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο Μητροπολιτικό Σιδηρόδρομο δε έτυχαν της αντιμετώπισης που τους αρμόζει (ΒΑΕ), βάσει των ειδικοτήτων τους.

Οι Ηλεκτροδηγοί, πραγματοποιούμε Στάσεις Εργασίας το Σάββατο 26/11/11 από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας & την Κυριακή 27/11/11 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 π.μ. για τις Γραμμές 1,2,3 και από τις 24:00 του Σαββάτου 26/11 έως τη λήξη, καθώς και την Κυριακή 27/11 από την έναρξη έως τις 06:00 για τη Γραμμή του Τραμ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου