Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Άκαρπη συνάντηση για την ΣΣΕ χτες

Νέα άκαρπη συνάντηση για την υπογραφή της ΣΣΕ είχαμε χτες , μεταξύ της ΠΟΣ και των Διοικήσεων ΟΣΕ κ ΕΕΣΣΤΥ.
Στην συνάντηση στην οποία παραβρέθηκε το Προεδρείο της ΠΟΣ , έγιναν και πάλι γνωστές οι
καλές προθέσεις των Διοικήσεων , αλλά και η ύπαρξη Νόμων που θα πρέπει να ξεπεραστούν για να φτάσουμε στην υπογραφή ΣΣΕ. 
Στην παρατήρηση των συνδικαλιστών ότι σε άλλη εταιρεία συγκοινωνιών φαίνεται να βρίσκονται τις τελευταίες μέρες κοντά σε υπογραφή ΣΣΕ , ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΕ είπε ότι έχει διαβάσει το εν λόγω κείμενο , το οποίο όμως αφορά περισσότερο θεωρητικές παρεμβάσεις .

Ουσία βγήκε για το θέμα της αποζημίωσης των 15 χιλ , που δεν καταβάλλεται σε συγκεκριμένες ειδικότητες στον ΟΣΕ με την παραίτηση τους (τεχνίτες , εργάτες , κλειδούχοι κτλπ ) και για το οποίο ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΕ ζήτησε απο το Υπουργείο τροπολογία στην Βουλή , αφού δεν τον καλύπτει ως φαίνεται η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ ! Σε διαφορετική περίπτωση Διοίκηση και εργαζόμενοι θα λύσουν την διαφορά με προσφυγή στον ΟΜΜΕΔ !

Για το θέμα των διαθεσιμοτήτων οι Διοικήσεις ΟΣΕ κ ΕΕΣΣΤΥ διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για τους εργαζόμενους .

Για το θέμα των βοηθημάτων που χορηγούσε η ΠΟΣ σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών , θανάτων κτλπ , ο κ. Θεοφανόπουλος τόνισε ότι θα βγει εγκύκλιος η οποία θα λειτουργήσει ενισχυτικά και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ .

Για τον Σεπτέμβριο μετατίθεται η πρόσληψη 160 εργατών μέσω ΟΑΕΔ στην ΕΕΣΣΤΥ , ενώ θετικές φάνηκαν οι Δοικήσεις για την επιστροφή μεταταχθέντων.

Τέλος ζητήθηκε για το θέμα των έκτακτων προκαταβολών που χορηγούνται στο προσωπικό να τηρείται σειρά με βάση την ημερομηνία αίτησης των συναδέλφων.

Ίσως αύριο πραγματοποιηθεί και συνάντηση με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


4 σχόλια:

  1. εξηγηστε μου κατι,γιατι η΄εγω ειμαι βλακας η΄ολοι αυτοι ειναι ψευτες.πως γινετε σε ολα να ειναι θετικοι,και παντα μα παντα στο τελος να παιρνουμε,να μην καλυτερα τι.οσο για τους μεταταχθεντες,εγω δεν βλεπω να τους γυρισουν ποτε πισω.μην παιζετε με την αξιοπρεπεια αυτων των ανθρωπων.θα βρεθει καμια μερα κανεις,που θα τα εχει παρει κομμενα,και θα σας ανοιξει το κεφαλι.ο κοσμος εχει φτασει σε απογνωση.σταμηστε αυτον τον εμπαιγμο και τα λογια εντυπωσιασμου.ο δρακος πεθανε,παει,τέλειωσε το παραμυθακι,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε επώνυμα και εδώ !

    βασιλης τουρλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο οι καλοί μας συνάδελφοι εξακολουθούν να σκίζονται για κάποια πολιτικά μορφώματα τύπου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τόσο πιό πάτο θα πιάνουμε. Με τις υγείες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό είναι να τους ρωτήσετε και αν θέλουν πιά να γυρίσουν. Τι έχασαν τελικά; Τα λεφτά; Ιδια παντού.Τις συνθήκες εργασίας; Ασε μην το αναλύσουμε τώρα. Το σταθερό και βέβαιο μέλλον; Μην χαιδευόμαστε. Δεν ξέρω και πολλούς να θέλουν να γυρίσουν σε αυτό που σήμερα λέγεται ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δεν έχει σχέση με τον ΟΣΕ που ξέραμε και που είναι έτοιμη να πουληθεί ολάκερη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή