Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Στο κάδρο και ο ΟΣΕ ;


Πραγματικός Αρμαγεδδώνας αναμένεται να σαρώσει τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα τους επόμενους 18 μήνες...
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε συνεργασία με τον νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναζητά να καταργήσει ένα μεγάλο σε αριθμό υπαλλήλων ΝΠΔΔ, έτσι ώστε να αποκτήσει μια μεγάλη «πηγή» για απολύσεις το 2014.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταξύ άλλων ΝΠΔΔ που έχουν πέσει στο τραπέζι φαίνεται πως προκρίνεται αυτό του ΟΣΕ, ο οποίος διαθέτει πάνω από 2.000 άτομα προσωπικό. Παράλληλα, υπάρχουν αντίστοιχες σκέψεις και για τα ΕΛ.ΤΑ., με ισάριθμους περίπου υπαλλήλους .
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι απολύσεις που θα πρέπει να γίνουν ανά τρίμηνο το 2014 έχουν ως εξής: το πρώτο τρίμηνο 1.000 υπάλληλοι, το δεύτερο 4.000, το τρίτο 2.000 και το τέταρτο 4.000 υπάλληλοι.
Πηγή: Παραπολιτικά

3 σχόλια:

  1. THA SAS ARESE ALLA HTAN MONO SKEDIO POY DEN EKATSE .BRETIKAN H 14000 GIA TO 2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι γεγονός ότι καθημερινά έχουμε διάφορα σχόλια απο ....

    Απλά δημοσιεύουμε ένα απο αυτά για να δείτε τι τραβάμε και γιατί έχουμε μπλοκάρει την δημοσίευση πριν το έλεγχο.
    Ο παραπάνω ανεγκέφαλος , χαίρεται που βρέθηκαν 14 χιλιάδες για απόλυση .....αρκεί που δεν είναι σιδηροδρομικοί .
    Το πάθημα τελικά δεν έγινε μάθημα για κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν μια κοινωνία δεν έχει αλληλεγγύη είναι καταδικασμένη σε αφανισμό. Δυστυχώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι πολιτικές των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης δημιούργησαν έναν έλληνα νέου τύπου, ο οποίος διατήρησε και αύξησε ότι αρνητικό είχε στο DNA του και απώλεσε κάθε καλό του στοιχείο. Φτάσαμε στο σημείο να έχει θολώσει τόσο πολύ το μυαλό μας, ώστε να μην μπορούμε να αντιληφθούμε πως όλα είναι αλυσίδα και όταν ένας κρίκος στην αλυσίδα σπάει χαλάει ολόκληρη. Μέσα σε μια μηχανή αν λήψει ένα εξάρτημα καταστρέφεται η λειτουργία όλης της μηχανής. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως κάθε άνθρωπος που χάνει την δουλειά του, είτε είναι στον ιδιωτικό τομέα είτε στον δημόσιο, είναι σαν να χάνουμε όλοι μας την εργασία μας. Γιατί είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο αυτό θα επηρεάσει τις ζωές όλων μας. Και στο τέλος τέλος σε ότι με αφορά σαν άνθρωπο ακόμα κι αν εγώ μπορώ ακόμα να ζήσω με μια σχετική σξιοπρέπεια, όταν γύρω μου όλη η κοινωνία υποφέρει, δεν μπορώ να νοιώθω καλά. Οπότε να προσέχουμε τι λέμε και κυρίως τι κάνουμε... αυτό σαν παρατήρηση για την "ανακούφιση" του παραπάνω συνάνθρωπου που νοιώθει ήσυχος γιατί δεν είναι (νομίζει) στην λίστα των άμεσων απολύσεων. Φιλικά Ιωάννης Ξανθόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή