Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Στις 26/08 η πληρωμή της απόφασης για την εξομοίωση των πτυχιούχων ΤΕΙ

Όπως είχαμε ενημερώσει,ένα θέμα που χρόνιζε απο το 2013 λύθηκε τον  Απρίλη και έτσι την επόμενη Παρασκευή πάνω απο 35 μηχανοδηγοί (και νυν και συνταξιούχοι) θα δουν να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους η απόφαση της εξομοίωσης των πτυχιούχων ΤΕΙ.Αναμφίβολα πρόκειται για
μια επιτυχία ΚΑΙ της ΠΕΠΕ που μαζί με την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το Σύλλογο Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕΙ εργάστηκαν εντατικά για το θέμα τους τελευταίους μήνες.
Ωστόσο η απόφαση θα έχει και αρνητικές επιπτώσεις , αφού  14-15 συναδέλφους (εκ των οποίων 3 απο τον κλάδο μας)θα βρεθούν  με αρνητικές διαφορές που θα κρατηθούν σε δόσεις.
Η μισθολογική εξομοίωση σταματά στις 31.12.2015 με το νέο ενιαίο μισθολόγιο και αυτές οι αρνητικές διαφορές προέκυψαν γιατί η απόφαση προέβλεπε ότι οι ενταγμένοι σε αυτήν θα έχαναν μια τριετία εμπειρίας.
Αποτέλεσμα  οι έχοντες λίγα χρόνια εμπειρίας να εγκλωβιστούν στο τελευταίο κλιμάκιο της προηγούμενης βαθμίδας ΠΕ (επέστρεφαν σε αυτό με την εξομοιωση χάνοντας 3 χρόνια εμπειριας) και έτσι να προκύψουν αρνητικές διαφορές (αφού και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ την περίοδο 2013-2015 δεν έκανε τις ενέργειες για μισθολογικές προαγωγές που θα μετέφεραν στην επόμενη βαθμίδα τους εργαζόμενους, ενώ δεν εφήρμοζε κ την απόφαση).
Έτσι ο υπολογισμός απο τον Γενάρη του 13 μέχρι τον Δεκέμβρη του 15 βρίσκει αρνητικούς κάποιους συναδέλφους.
Ευνοημένοι οι έχοντες πολλά χρόνια εμπειρίας κ οι συνταξιούχοι που θα κερδίσουν κ στην σύνταξη τους ένα ποσό που μέχρι πέρυσι τον Μάιο  κάποιοι από αυτούς θεωρούσαν χαμένο.
Αποδείχτηκε όμως για άλλη μια φορά τους τελευταίους μήνες ότι καταστάσεις που είχαν βαλτώσει χρόνια , επιτέλους προχωράνε.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου