Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Εξέθεσαν ΑΥΤΗΝ την ΓΣΕΕ, μίκρυναν και άλλο ΑΥΤΗΝ την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών - Δεινή ήττα στην Τριμερή.


Την φωτογραφία αριστερά να την θυμούνται οι μηχανοδηγοί για να μην ξεχνούν ποιοι συνδικαλιστές σήμερα χρησιμοποιώντας την καρέκλα τους σε ΠΟΣ και ΓΣΕΕ προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την

διαπραγματευτική δυνατότητα του Σωματείου μας, ποιοι έφεραν στο ίδιο τραπέζι και ΑΠΕΝΑΝΤΙ σιδηροδρομικούς.

Σήμερα το σύστημα του χτες ξεβρακώθηκε στα μάτια όλων των μηχανοδηγών. 
Σε μια φωτογραφία,αυτά που υποψιαζόμασταν δεκαετίες αλλά κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν ισχύουν.

Οι κιοτήδες του συνδικάτου

Αυτοί που δεν προσέφυγαν ΠΟΤΕ στο Υπουργείο Εργασίας,αυτοί που δεν ξέρουν που πέφτει το ΣΕΠΕ παρά μόνο αν η προσφυγή αφορά Οργανογράμματα,αυτοί που δεν τόλμησαν -ως συνδικαλιστικοί κιοτήδες- να κάνουν τα αυτονόητα για την έλλειψη προσωπικού ακόμα και την περίοδο των χιλιάδων μετατάξεων επέλεξαν να αμφισβητήσουν την συμφωνία του Σωματείου με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,επειδή παραβιάζει -δήθεν- το πενθήμερο και την ΣΣΕ στο θέμα των ελιγμών.
Πενθήμερο που η ΠΟΣ σήμερα συνεπικουρούμενη απο την ΓΣΕΕ ανακάλυψε εν έτος 2018 ότι παραβιάζεται μόνο στον κλάδο των μηχανοδηγών,αμφισβητώντας την μοναδική συμφωνία στον σιδηρόδρομο που προβλέπει ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!
ΓΣΕΕ που εξευτελίστηκε,όταν ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ είπε  στους έκπληκτους εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας πως ο Γενικός της Γραμματέας έχει πληρωθεί 52 μέρες κανονικής άδειας ενώ έχει απαλλαγή απο την εργασία του και την ίδια ώρα καταγγέλλει ότι ...η συμφωνία που υπέγραψε η ΠΕΠΕ  παραβιάζει την εργατική νομοθέσια!


Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ Παρασκευόπουλος,ο Γ.Γ. Πουρλιάκας, ο Γ.Γ. της ΓΣΕΕ Κιουτσούκης σε μια ιστορικά κίνηση συνδικαλιστικής αλητείας επιχείρησαν σήμερα να περιορίσουν την συλλογική αυτονομία Πρωτοβάθμιων Σωματείων,να παρέμβουν σε δημοκρατικά ψηφισμένες συμφωνίες.
ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ 
Όχι μόνο γιατί η συμφωνία -όπως τόνισε και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας- είναι νόμιμη,αλλά και γιατί απέναντι στο Σωματείο των μηχανοδηγών σήμερα ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΣ,έχοντας καταγγείλει την συμφωνία του Σωματείου μας.
Αν διαθέτουν ίχνος αξιοπρέπειας οι Παρασκευόπουλος και Πουρλιάκας θα πρέπει να παραιτηθούν γιατί εξευτέλισαν την Ομοσπονδία και έθεσαν σε κίνδυνο την δομή και συνοχή της με όσα έκαναν 3 μήνες τωρα.

Εξευτελίστηκαν όταν τους τονίστηκε απο το Υπουργείο Εργασίας ότι το μοναδικό σιδηροδρομικό Σωματείο που προσέφυγε για τις συνθήκες εργασίας των σιδηροδρομικών είναι αυτό ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ. Εμείς θα ντρεπόμαστε στην θέση τους,μετά τα σημερινά.
Με τον ελλάσονα Παρασκευόπουλο  να χτυπιέται δείχνοντας τα εξώδικα που στέλνει χρόνια για..προσλήψεις. Και τον Πουρλιάκα να απορεί για την εξέλιξη που πέρνουν τα πράγματα.
ΟΥΤΕ ΜΙΑ καταγγελία για τις ελλείψεις σταθμαρχών,κλειδούχων,τεχνιτών,επισκεπτών και πόσων άλλων ειδικοτήτων στο ΣΕΠΕ απο την Ομοσπονδία 20 χρόνια τώρα. 
ΟΥΤΕ μια καταγγελία στο ΣΕΠΕ για τα προγράμματα εργασίας ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ.
Η ξεφτίλα του συστήματος του ΧΤΕΣ.
Τους πόνεσε η συμφωνία της ΠΕΠΕ που προβλέπει ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 


Η ουσία - Το συμπέρασμα 

Η σημερινή εξέλιξη έδωσε ένα καλό μάθημα στα πρόσωπα που διαχρονικά καπιλεύονται την προσπάθεια χιλιάδων σιδηροδρομικών.
Η τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΕΠΕ, συναδέλφου Γενιδούνια  τα είπε όλα.
Σήμερα αμφισβητείται η συλλογική συμφωνία ενός Σωματείου για πολιτικούς και συνδικαλιστικούς λόγους.
Απο συνδικαλιστές μάλιστα που εργάζονται κάτω απο την ομπρέλα του Δημοσίου.
 Η ΠΕΠΕ ζητά την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας γιατί σήμερα χιλιάδες σιδηροδρομικοί εργάζονται σε σαφώς επαχθέστερους όρους απο αυτούς των μηχανοδηγών,απροστάτευτοι.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ είπε ο συνάδελφος Γενιδούνιας ότι τα προγράμματα εργασίας των 31 ημερών συνεχόμενης εργασίας τα υπέγραφε ο εργατοπατέρας της ΠΟΣ,Θεοδωρόπουλος Νώντας,πρώην Πρόεδρος του Σωματείου μας και μοναδικός πραγματικά εργοδοτικός συνδικαλιστής στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ,που παραιτήθηκε απο το συνδικάτο τον Γενάρη γιατί ήταν ανίκανος να υπηρετήσει την συμφωνία που βάζει όρους στην υπερεργασία. 
Οι σιδηροδρομικοί δεν έχουν να περιμένουν ΤΙΠΟΤΑ απο αυτήν την Ομοσπονδία. Οφείλουν -αν δεν παραιτηθούν οι ελλάσονες συνδικαλιστές της - να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ την δομή της και να στείλουν σπίτι τους όσους οδήγησαν το συνδικάτο μας στην απαξία και καταδίκαζαν τον σιδηρόδρομο σε ανυποληψία δεκαετίες τώρα.

Ίδια η τοποθέτηση και του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου μας. Βασίλη Τουρλή, ο οποίος έκανε λόγο για πρωτοφανή υποκρισία της Ομοσπονδίας που θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα τόσο των μηχανοδηγών όσο και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,αφού απο την πίσω πόρτα ενδεχομένως να καραδοκούν οι συνταξιούχοι.
Κατήγγειλε μάλιστα και την ΓΣΕΕ των συνταξιούχων, που ζητά νομιμότητα για συλλογικές συμφωνίες αλλά όταν η ίδια καλείται στα δικαστήρια για την νομιμότητα μελών της (που έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί) ποιεί την νήσσα.... 

Το μόνο που απομένει πλέον σε αυτήν την ΠΟΣ και την αυτήν την ΓΣΕΕ είναι να βρεθούν ΑΠΕΝΑΝΤΙ και στο ΣΕΠΕ με το Σωματείο μας, αν συνεχίσουν να ασχολούνται με τους μηχανοδηγούς.

Οι μηχανοδηγοί σήμερα μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι ΓΙΑΤΙ αποκαλύφθηκε ΜΠΡΟΣΤΑ τους ότι υποψιάζονταν δεκαετίες.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 




1 σχόλιο:

  1. Πως ένας ασήμαντος ενίοτε,μπορεί να την κάνει στους "σημαντικούς"...
    Αφιερωμένο στον Κιουτσούκη απο τον ασημαντότητα μου,έτσι με είχε χαρακτηρίσει εκτός των άλλων υποκοριστικών στο καθημερινό του υβρεολόγιο.
    Αφιερωμένη η σημερινή μέρα στους 45 μεταταχθέντες.
    ΔΕΝ τους ξεχνώ ΠΟΤΕ.

    Γενιδούνιας Κώστας

    https://www.youtube.com/watch?v=ocq0v6qWYGs

    "Χίλιες και μια νύχτες ανοιχτά της οικουμένης
    αλυσοδεμένος πολικός αστέρας
    άφηνα τους άλλους να μιλούν για μένα
    και φοβόμουν μη με δει το φως της μέρας
    τα ΧΑΜΕΝΑ χρόνια ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή