Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Mόνο λάσπη απο το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών ;

Συνεχίζει να αποτελεί το τσιράκι του συστήματος του χτες, ο γραφικός εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών στην έλξη,αφού τώρα τελευταία
...ακούει φωνές (σαν τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ) που του μεταφέρουν προτάσεις που έγιναν λέει απο το Σωματείο για κυκλώματα εργασίας και διάφορα άλλα γραφικά.
Όλο αυτό εντάσσεται στην ρητορική του "πες-πες κάτι θα μείνει" αφού το αφήγημα της λυκοσυμαχίας των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ για την κοινή τους κάθοδο στις εκλογές του Σωματείου μας, ακόμη αναζητείται.
Καμία συζήτηση για κυκλώματα εργασίας δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής με το Σωματείο.
Το μόνο δεδομένο που έχουμε είναι ότι μετά τις εκλογές αναμένεται να κορυφωθεί ο ρυθμός συνταξιοδοτήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκτέλεση του εμπορικού και επιβατικού έργου,καθώς η συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ περιλαμβάνει συγκεκριμένα όρια χρόνου εργασίας.
Επειδή λοιπόν οι μηχανοδηγοί δεν κλονοποιούνται, όλοι καταλαβαίνουν ότι τις όποιες αποφάσεις υπάρξουν,θα τις λάβει η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όχι το Σωματείο μας.
Η ρητορική του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών,αποτελεί βρώμικη προσπάθεια στοχοποίησης της ΠΕΠΕ.
ΑΝ το ΠΑΜΕ έχει πρόταση,να την καταθέσει στην Ομοσπονδία.
Εκτός αν επιθυμεί την εργασία συνταξιούχων,γιατί εμείς μάθαμε -σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες-ότι ο γραφικός έβαλε τα κλάματα όταν έμαθε ότι η ΠΕΠΕ κέρδισε μια σημαντική μάχη γύρω απο αυτό το θέμα.
Όπως έντονα ακούγεται ότι επειδή τα στελέχη του ΠΑΜΕ δεν δέχονται την επιλογή του γραφικού για κοινή κάθοδο με ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ,ο ίδιος απείλησε ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές.
Το γιατί το καταλαβαίνουν όλοι οι μηχανοδηγοί.
Άλλο να σε χρησιμοποιούν 3 χρόνια για την βρώμικη δουλειά τάζοντας σου στασίδι στην ΠΕΠΕ και άλλο να κερδίζεις μόνος σου την εκλογή.
Και επειδή αν το ΠΑΜΕ κατέβει αυτόνομο στην ΠΕΠΕ, η εκλογή είναι δύσκολη,ακούγεται ότι  ο γραφικός επιλέγει να εκβιάσει,δραπετεύοντας απο τις εκλογές.
Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες που αναπαράγει το μυαλό ενός ανθρώπου που έχει τσακωθεί χρόνια τώρα με την αλήθεια.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Νομιζω ότι η τελευταια ανακοινωση της ασκέ (αυτη με το παλιό και νεο) ηταν μια αναλαμπή αυτοκριτικης.Τωρα παει πέρασε....

    Αντρέας Πατερούλης του Κώστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή