Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Εγκαινιάστηκε η νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο-Αίγιο

Εγκαινιάστηκε και επίσημα η γραμμή Κιάτο- Αίγιο.

Στο μήνυμα του ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Καραμανλής ανεφέρε: 


Η νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο-Αίγιο (Ροδοδάφνη) θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών. Γιατί μειώνει αποστάσεις, φέρνει πιο κοντά περιοχές, κάνει πιο γρήγορες και πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις.

Ήταν ένα από τα πρώτα σοβαρά προβλήματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε στο Υπουργείο. Το παραλάβαμε με προβλήματα και καθυστερήσεις και γνωρίζαμε ότι αυτή ακριβώς η μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του δημιουργούσε μεγάλο κίνδυνο για την επιστροφή ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Για αυτό το λόγο αποτέλεσε και μία από τις πρώτες προτεραιότητες που βάλαμε με τη νέα διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, με την οποία συνεργαστήκαμε στενά, με αποτέλεσμα να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το έργο έγκαιρα, διασφαλίζοντας την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των 240 εκ. ευρώ.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ακολουθούμε τον δύσκολο δρόμο, που έχει λίγα λόγια αλλά πολλή δουλειά. Που αντιμετωπίζει τα έργα υποδομών όχι ως πεδία λαϊκισμού, όχι ως εργαλεία υφαρπαγής ψήφων. Αλλά ως εργαλεία προόδου και ανάπτυξης του τόπου μας.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που φέρνει αποτελέσματα για τον πολίτη. Αποτελέσματα χειροπιαστά, έργα που ο πολίτης τα ζει και βελτιώνει την καθημερινότητά του, όπως είναι η νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτου - Ροδοδάφνης που και επισήμως παραδίδουμε σήμερα στην κυκλοφορία.

1 σχόλιο:

  1. Πήγαμε Ροδοδάφνη και δεν το ξέρουμε; Η Ροδοδάφνη είναι 2-3 χιλιόμετρα μετά την πόλη του Αιγίου. Ο νέος σταθμός είναι στην είσοδο του Αιγίου πιο κοντά στην Τέμενη. Η Ροδοδάφνη είναι μετά από το τούνελ που διασχίζει το Αίγιο και απετέλεσε πρότυπο για την Πάτρα που ζητά ανάλογη αντιμετώπιση. Είπε ο Υπουργός κάτι για το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή