Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Νέα κοροϊδία με τις προσωρινές συντάξεις και την προκαταβολή του εφάπαξ!


Νέα προσπάθεια εξαπάτησης τους, αναμένεται να ζήσουν  με το Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες χιλιάδες εργαζόμενοι που οδεύουν προς την συνταξιοδότηση. Με επικοινωνιακά τερτίπια που όμοια τους δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος, οι Κυβερνώντες προσπαθούν να πείσουν ότι
θα δίνεται πλέον προκαταβολή του εφάπαξ, όταν ο Νόμος αναφέρει ότι προκαταβολή δύναται να χορηγείτε  μετά απο συγκεκριμένες προϋποθέσεις που είναι  : 

α) η πάροδος 3 μηνών από την υποβολή αίτησης χορήγησης εφάπαξ παροχής,

β) η έκδοση οριστικής απόφασης κύριας σύνταξης γήρατος ή αναπηρίας,

γ) η πραγματοποίηση ελάχιστου χρόνου ασφάλισης 20 ετών αυτοτελώς σε έναν πρώην Φορέα Απονομής Εφάπαξ.

Δηλαδή προκαταβολή θα πέρνει κάποιος ΑΦΟΥ έχει εκδοθεί η οριστική απόφαση κύριας σύνταξης (η προσωρινή απόφαση σήμερα έχει φτάσει τους 8 μήνες αναμονής,από τους 3 που ήταν πέρυσι τέτοιο καιρό), ενώ θα πρέπει να έχουν παρέλθει και 3 μήνες μετά την αίτηση. 
Δηλαδή προκαταβολή θα δίνεται στους 16 μήνες και αν! Αναρωτιόμαστε εύλογα, πότε θα δίνεται πλέον το εφάπαξ!

Αναφορικά με την "αύξηση" της προσωρινής σύνταξης και σύμφωνα με όσα έχουν βγεί στην δημοσιότητα (Ελεύθερος Τύπος) , η αύξηση της προσωρινής σύνταξης θα ισχύει για όσους υπέβαλαν τις αιτήσεις τους σε έντυπη μορφή και όχι ηλεκτρονικά ενώ  για τους συνταξιούχους από Tαμεία μισθωτών και ΟΓΑ το πλαφόν μένει στα 768 ευρώ
ΔΗΛΑΔΗ οι συνταξιούχοι μισθωτοί (πχ στον σιδηρόδρομο)  δεν πρόκειται να δούν καμία αύξηση στην προκαταβολή της σύνταξης τους ενώ με αυτές τις μεθοδεύσεις είναι βέβαιο ότι θα επιμηκυνθεί ο χρόνος για την έκδοση της οριστικής σύνταξης! 

Ακόμα χειρότερα η Κυβέρνηση θεσπίζει έκτακτη μειωμένη προκαταβολή 30% για όσους συνταξιούχους επιλέγουν να συνεχίσουν να εργάζονται! Και θα κρατάνε μια θέση εργασίας απο ένα άνεργο νέο και θα πληρώνονται το 30% της προσωρινής σύνταξης! 

Το χειρότερο όλων είναι ότι η αύξηση του ποσοστού της προσωρινής σύνταξης παρουσιάζεται απο τα ΜΜΕ ως αύξηση της σύνταξης που θα δοθεί μάλιστα και αναδρομικά! 
Δηλαδή προσπαθούν να μας πείσουν ότι, όταν εκδίδεται μια οριστική απόφαση σύνταξης και καταβάλετε η διαφορά -τα οφειλόμενα δηλαδή- στους δικαιούχους που λάμβαναν ως τότε  την προσωρινή τους σύνταξη, αυτά είναι ...αύξηση.

Τα συμπεράσματα πλέον είναι για όλους μας ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ! 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου