Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Θανάσης Παπαδόπουλος: Τα αιτήματα του Δήμου Καλαβρύτων σε ΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ

 

Δύο ιδιαίτερα εποικοδομητικές συναντήσεις είχε χθες (Τετάρτη) ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Αθανάσιο Κοτταρά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ, Περικλή Νικολάου. Στην πρώτη συνάντηση ο κ. Παπαδόπουλος έθεσε το θέμα της αξιοποίησης του οδοντωτού που αποτελεί πόλο έλξης για ολόκληρη την περιοχή και συνδέει το Διακοφτό με τα Καλάβρυτα μέσα από πανέμορφο φαράγγι του Βουραϊκού.

Βασικά αιτήματα του κ. Παπαδόπουλου ήταν η αύξηση των δρομολογίων, η συντήρηση του δικτύου αλλά και των κτιρίων των σταθμών που αποτελούν ιστορικά «κοσμήματα» για την περιοχή.

Πρόσθεσε δε ότι η βελτίωση των υποδομών και η αύξηση των δρομολογίων έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα φάση λόγω των εορτασμών των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, επίκεντρο των οποίων είναι η πόλη των Καλαβρύτων.

Έκανε δε γνωστό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση προτίθεται να συμβάλει σε έναν ενιαίο φορέα που στόχο θα έχει την ανάπτυξη και αξιοποίηση του δικτύου και των υποδομών συνολικά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος  του Οργανισμού δεσμεύτηκε ότι σύντομα μαζί με μέλη του Δ.Σ. και εμπειρογνώμονες θα επισκεφθούν τα Καλάβρυτα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τους χώρους και να έχουν ιδία αντίληψη για τα αιτήματα που αντιμετωπίζονται με θετική διάθεση.

Ακολούθως στη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ ο κ. Παπαδόπουλος έθεσε εκ νέου το θέμα της συντήρησης των κτιρίων των σταθμών αλλά και της παραχώρησης (ή ενοικίασης αντί ενός συμβολικού ενοικίου) ενός χώρου στην πόλη των Καλαβρύτων, 1,5 στρέμματος ώστε να δημιουργηθεί Δημοτικό πάρκινγκ (το κόστος κατασκευής του οποίου θα καλύψει ο Δήμος) και θα διατίθεται δωρεάν στους επισκέπτες. Αυτό με δεδομένο ότι πολλές ημέρες του χρόνου, στην περιοχή καταφθάνουν έως και 100 λεωφορεία και υπάρχει ασφυκτική ανάγκη στάθμευσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ δεσμεύτηκε ότι άμεσα, μαζί με κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων θα βρεθεί στα Καλάβρυτα ώστε να εξεταστεί επί τόπου η υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων δήλωσε ικανοποιημένος από τις δύο συναντήσεις και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την υλοποίηση των προαναφερόμενων.

www.dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου