Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Π. Θεοφανόπουλος : Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση θα μπορούσε να έχει αποτραπεί το δυστύχημα

 «Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση, που συναρτάται με σηματοδότηση, θα μπορούσε να έχει αποτραπεί το δυστύχημα» απάντησε σε ερώτημα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βασίλη Κόκκαλη, ο δεύτερος μάρτυρας που πέρασε σήμερα το κατώφλι της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών, Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, ο οποίος ήταν

πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ την περίοδο 2010 - 2016.

Αίσθηση προκάλεσε ότι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων χαρακτηρίζοντας «γουρλίδικη» την Επιτροπή, ζήτησε και ρέστα, λέγοντας πως υπάρχει μία «διαρκής επίθεση στο προεδρείο» όταν η εισηγήτρια της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα, ανακοίνωσε πως θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του.

Για εργαλειοποίηση της Επιτροπής και της θέσης του προέδρου της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών κατηγόρησε ο Βασίλης Κόκκαλης τον Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για προσβολή που συνδέει την ιδιότητα του μέλους της Εξεταστικής με την υπουργοποίηση στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως «πιθανότατα το συμφέρον της κυβέρνησης να μην είναι ίδιο με την ανάδειξη της αλήθειας».

Ως προς την κατάθεση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο πρώην υπουργός Μεταφορών και νυν Προστασίας του Πολίτη, παρουσίασε σχεδόν ως νομοτελειακό το δυστύχημα, λέγοντας πως αντίστοιχες τραγωδίες έχουν γίνει και σε χώρες με προηγμένα συστήματα, όπως η Ισπανία και η Γερμανία.

Παράλληλα, επέδειξε βολική άγνοια για τα «πραγματικά περιστατικά», ενώ παραδέχτηκε ότι η διπλή γραμμή Καμένα Βούρλα - Δομοκό έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τέλος, ο Μ. Χρυσοχοΐδης έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει τον Β. Κόκκαλη δικολάβο, όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επέμενε με ερωτήματα για τον χρόνο κατασκευής της συγκεκριμένης διπλής σιδηροδρομικής γραμμής.

H δήλωση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – Μελών Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών:


Τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου επέλεξε να παίξει ο Μ. Χρυσοχοΐδης κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή, κρατώντας τη στάση «Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω». Εμφανίστηκε απόλυτα ταυτισμένος με την προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβερνητική πλειοψηφία, ρίχνοντας την ευθύνη μόνο στον σταθμάρχη.


Δεν ήξερε ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2019 λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα. Δεν ήξερε, ούτε άκουσε ότι την ημέρα του δυστυχήματος δεν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση, διότι η Κυβέρνηση, στην οποία ανήκει, δεν φρόντισε να αποκαταστήσει τη βλάβη. Παραδέχτηκε, όμως, ότι η διπλή γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη παραδόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.


Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εμμένουμε στο αίτημά μας να προσέλθουν οι ουσιώδεις μάρτυρες που έχουν πλήρη γνώση των συνθηκών του εγκλήματος και δεν θα ανεχθούμε την προφανέστατη προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

www.left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου