Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

ΣΩΣΤΗ η απόφαση για ενοποίηση του ΟΣΕ - Να παραμείνει Δημόσια Επιχείρηση

 Το στέκι της έλξης, έχει πάντα ξεκάθαρη άποψη. 

Υπό αυτό το πρίσμα η απόφαση της Κυβέρνησης να ενοποιηθούν ο ΟΣΕ με την ΕΡΓΟΣΕ και μέρος της ΓΑΙΑ ΟΣΕ ( κλάδου τροχαίου υλικού και ενεργών σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων) είναι στην

σωστή κατεύθυνση. 

Αυτό που περιμένουμε είναι το σχέδιο Νόμου, ενώ ο νέος Οργανισμός θα πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο, να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό τόσο στις  κρίσιμες ειδικότητες (σταθμάρχες, κλειδούχοι),  όσο και στην   συντήρηση της υποδομής. 

Επειδή τα σχέδια πολλές φορές παραμένουν στα χαρτιά και έχουμε δεί πάρα πολλά στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, παρακολουθούμε στενά τις διεργασίες και θα ενημερώνουμε για τις εξελίξεις. 

Kαι φυσικά κανείς απο εμάς δεν ξεχνά όπως και κανείς σιδηροδρομικός δεν πρέπει να ξεχάσει ότι όλα αυτά συμβαίνουν μετά το έγκλημα των Τεμπών, όπου 57 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. 

Ένα έγκλημα που αποκάλυψε τόσο την απαξίωση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, όσο και απογύμνωσε την λάθος πολιτική της πολυδιάσπασης του ΟΣΕ.

Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2022 η ίδια Κυβέρνηση ψήφιζε Νόμο για τον σιδηρόδρομο που κινούνταν στην εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου