Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

ΕΔΕ από τον ΟΣΕ για την πρόσκρουση αμαξοστοιχίας σε δέντρο

Το περιστατικό της 12ης Ιανουαρίου έλαβε χώρα λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, στο 13ο χιλιομετρικό σημείο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο in ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης Δημήτρης Κουτσιαύτης, το δέντρο που έπεσε ήταν
εντός ασφαλούς περιτυπώματος της γραμμής, του περιφραγμένου σημείου που βρίσκεται η γραμμή που κινείται το τρένο.

Το τρένο την ώρα του ατυχήματος μετέφερε 51 επιβάτες, ενώ ο τραυματίας μηχανοδηγός διεκομίσθη σε Κέντρο Υγείας. Ο υαλοπίνακας, όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες, έγινε θρύψαλα. Τελικά, η αμαξοστοιχία 1634 αναχώρησε με 120 λεπτά καθυστέρηση λόγω αναμονής αποκατάστασης της κυκλοφορίας από τον ΟΣΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσιαύτης υπογράμμισε ότι οι μηχανοδηγοί έχουν προβεί σε επαναλαμβανόμενες καταγγελίες για τη βλάστηση και τα δέντρα που απειλούν τη δουλειά και την ασφάλειά τους. «Γνωρίζει και ο ΟΣΕ, ως διαχειριστής της υποδομής, αλλά και η ΡΑΣ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολούθως προσθέτει ότι μετά το δυστύχημα των Τεμπών – που και εκεί οι μηχανοδηγοί είχαν επανειλημμένα προειδοποιήσει για τους κινδύνους – έχουν υπάρξει κάποιες ενέργειες για τις υποδομές. «Ωστόσο έγιναν με πολύ αργά βήματα και μετά την κακοκαιρία Daniel πήγαν ακόμη πιο πίσω», υποστήριξε.

Το πρόβλημα με τα κλαδιά και τα δέντρα γίνεται πιο έντονο τις μέρες που επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα, γεγονός που κάνει εξαιρετικά δύσκολη την ορατότητα στους μηχανοδηγούς.

Οι μηχανοδηγοί την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν Διοικητικό Συμβούλιο, στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, αλλά και να εκδώσουν ανακοίνωση για τα περιστατικά.

ΕΔΕ από τον ΟΣΕ για τα αίτια του περιστατικού

Από την πλευρά του ο ΟΣΕ με αφορμή τα δύο περιστατικά, στη γραμμή Θεσσαλονίκης – Δράμας αλλά και αυτά στην Αθήνα, διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Για την υπόθεση θα διερευνηθεί αν ο ρυθμιστής κυκλοφορίας είχε ειδοποιήσει έγκαιρα τους μηχανοδηγούς της αμαξοστοιχίας σχετικά με την πτώση του δέντρου στη σιδηροδρομική γραμμή, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έχει την ευθύνη του ατυχήματος.

Με πληροφορίες απο το in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου