Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Δίκτυο Σιδηροδρομικών : Με την "γίδα στην πλάτη" πιάστηκαν ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ

 
Συνάδελφοι-ες

Τη Δευτέρα 14 10 2024 συνεδρίασε το Δ.Σ του ΟΣΕ και πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η σύσταση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με την επωνυμία
#Ελληνικός πολιτιστικός Σιδηρόδρομος ΑΜΚΕ#

Το Δ.Σ αποφάσισε με ψήφους 5 υπέρ 1 παρών (εκπρόσωπος εργαζομένων)  να συσταθεί η εν λόγω ΑΜΚΕ. (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία)

Ως εδώ όλα έχουν καλώς.

Κοιτώντας όμως προσεκτικά διαπιστώσουμε με μεγάλη μας έκπληξη ότι σαν ιδρυτικό μέλος(ΕΛΕΓΚΤΉΣ )αυτής της ΑΜΚΕ είναι και το Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ (ΣΕΟ)! 

Για την  απόφαση να μπει το Σωματείο στην ΑΜΚΕ προφανώς και δεν ερωτήθηκε ο εκπρόσωπος μας  (Αντιπρόεδρος Σ.Ε.Ο.)  και ήταν μια συμφωνία #αποφασίσομεν και διατασωμεν# .

Ήταν μια συμφωνία μυστική και σε κλειστό γραφείο και την συναίνεση έδωσαν προφορικά ο πρόεδρος (ΠΑΣΚΕ) με τον Γ.Γραμματεα (Δακε)

Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι συνδικαλιστές αφού έχουν επίλυση όλα τα προβλήματα των εργαζομένων που εκπροσωπούν είπαν να δοκιμάσουν και ένα Business plan.

Η συναίνεση που έδωσαν στον παραιτηθέντα Πρόεδρο του ΟΣΕ είναι προφορική ενώ αυτή η συμφωνία ήρθε  σε μια χρονική στιγμή που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί Δ.Σ λόγω εκλογών (τυχαίο;)

Και μια φυσικά αποτελεί μια απόφαση που δεσμεύει και το επόμενο Δ.Σ, αυτό δηλαδή που θα συσταθεί μετά τις εκλογές.

Ο "έρωτας των δύο παρατάξεων" ΠΑΣΚΕ.ΔΑΚΕ κρατάει χρόνια άλλωστε σε όλα τα Δ.Σ του Σωματείου και στου χώρους εργασίας έχουν την ίδια ρητορική μιλάνε την ίδια γλώσσα λένε τα ίδια πράγματα μαζί με διαφορετικά λόγια.

Να σας θυμίσουμε ότι στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση σε σωματείο της Hellenic Train (ΣΕΠ) η κάθοδο τους ήταν σε κοινό ψηφοδέλτιο.

Η παράταξη του Δικτύου πάντα ήταν ενάντια σε όλο αυτό και πολλές φορές  είχε διαφορετική άποψη.

Αλλά το να βλέπουμε  το Σωματείο μας να μπαίνει ελεγκτής σε ΑΜΚΕ είναι κάτι πρωτόγνωρο και εισάγει αλλά ήθη και έθιμα στο συνδικαλιστικό κίνημα 

Για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος (Πασκε) και Γ.γραμματεας (Δακε) σαν καλοί συνέταιροι, πιάστηκαν με το γίδα στη πλάτη 

ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου