Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Τα σιδηροδρομικά δίκτυα της ΕΕ στη συνάντηση Μ. Χρυσοχοΐδη – Σ. Ρουαγιάλ

Aπο το metaforespress.gr
Η ευρωπαϊκή πολιτική, όσον αφορά στα σιδηροδρομικά δίκτυα της ΕΕ, κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδης με τη Γαλλίδα υπουργό Οικολογίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενέργειας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, στο Παρίσι.
Η συνάντηση των δύο αξιωματούχων, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, έγινε στο πλαίσιο
της ελληνικής προεδρίας.

«Η ελληνική προεδρία ολοκλήρωσε δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο 4ο σιδηροδρομικό πακέτο για την πολιτική σιδηροδρόμων στην Ευρώπη, αλλά και στο πρόγραμμα SHIFT2RAIL, το οποίο ανέρχεται σε 1 δις. ευρώ και που μετά από επιτυχή διαπραγμάτευση ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., ιδιώτες επιχειρηματίες, ινστιτούτα και Πανεπιστήμια», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου.

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με ελέγχους των φορτηγών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να δημιουργηθούν κοινοί μηχανισμοί για την πάταξη της εκτεταμένης ανομίας στον τομέα των μεταφορών.

Τέλος, συμφωνήθηκε να γίνουν προτάσεις από κοινού για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα τρένα και σε εγκαταστάσεις των σιδηροδρομικών φορέων, ένα πρόγραμμα, το οποίο, ήδη εν μέρει, υλοποιεί η Ελλάδα, μέσω της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου