Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 15 Μαΐου 2026

Μαζική κινητοποίηση για τον Οδοντωτό στην Πούντα – «Δεν θα αφήσουμε να νεκρώσει η περιοχή»- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ


 Σε δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν την Παρασκευή 15 Μαΐου κάτοικοι, επαγγελματίες και φορείς της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, διεκδικώντας την άμεση επαναλειτουργία του Οδοντωτού σιδηροδρόμου, η πολύμηνη διακοπή του οποίου έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση και σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή.


Το μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στον κόμβο της Εθνικής Οδού στην Πούντα, με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη αναστολή των δρομολογίων ενός μέσου που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον τόπο και βασικό πυλώνα της τουριστικής δραστηριότητας.


Η απουσία του ιστορικού τρένου έχει επηρεάσει άμεσα την τοπική οικονομία, με επαγγελματίες να κάνουν λόγο για αισθητή μείωση της επισκεψιμότητας και σημαντική πτώση στην κίνηση των επιχειρήσεων. Σε ένδειξη στήριξης της κινητοποίησης, πολλά εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά, στέλνοντας μήνυμα διαμαρτυρίας προς την Πολιτεία.


Στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε και συμβολικός αποκλεισμός της Ολυμπίας Οδού, στο ύψος της εξόδου προς Καλάβρυτα, με τους συγκεντρωμένους να ζητούν σαφές χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη των δρομολογίων και άμεσες παρεμβάσεις ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία της γραμμής.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Φορέων και Πολιτών για τον Οδοντωτό τονίζει ότι η τοπική κοινωνία δεν πρόκειται να αποδεχθεί την παρατεταμένη αβεβαιότητα γύρω από το μέλλον της γραμμής, υπογραμμίζοντας πως ο Οδοντωτός αποτελεί κομμάτι της ιστορίας, της ταυτότητας αλλά και της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής.

Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς και εκπρόσωποι κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος επανέλαβε τη θέση του για άμεση επαναλειτουργία του Οδοντωτού, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη την αναστολή των δρομολογίων και επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση στην ιστορία της γραμμής.

Παράλληλα, επανέφερε το αίτημα να προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα ασφάλειας χωρίς να παραμένει κλειστή η γραμμή, προκειμένου –όπως υποστηρίζει η τοπική κοινωνία– να μπει τέλος σε μια κατάσταση που πλήττει καθημερινά την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.

Δείτε βίντεο-φωτογραφίες:

https://www.kalavrytapress.gr/kalavryta/dimos-kalavryton/%ce%bc%ce%b1%ce%b6%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bf%ce%b4%ce%bf%ce%bd%cf%84%cf%89%cf%84%cf%8c/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου