Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Έρχονται απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς το καλοκαίρι ....

Μάλλον σε... μετωπική σύγκρουση με λεωφορεία, μετρό και τραμ πάει η κυβέρνηση αφού μέσα στις επόμενες ημέρες με εντολή του υπουργείου οι νέες διοικήσεις των οργανισμών ΟΣΙ (Λεωφορεία-Τρόλεϊ) και ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ)
καλούν τους εργαζόμενους

σε διάλογο όπου δεν θα συζητηθεί τίποτε άλλο από τις απολύσεις, τις περικοπές σε επιδόματα και μισθούς, αλλά και οι μετατάξεις πολλών εργαζόμενων με πρότυπο τον ΟΣΕ.
Ουσιαστικά έτσι όπως είναι ο νόμος δεν θα υπάρξει ουσιαστικός διάλογος, αφού όπως προβλέπεται
αν οι εργαζόμενοι δεν συμφωνήσουν, προβλέπεται οι νέες συμβάσεις να επιβληθούν με νομοθετική ρύθμιση.
Τι προβλέπουν οι νέες συμβάσεις;
Να διατηρηθούν μόνο τα οικογενειακά επιδόματα (γάμου και παιδιών), τα χρονοεπιδόματα (ωριμάσεις) και τα επιδόματα θέσης και ανθυγιεινής εργασίας. Επίσης, οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται βάσει της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Παράλληλα μένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο τόσο για απολύσεις όσο και γιαι εφαρμογή του μέτρου της “μισθωτής εφεδρείας”, αλλά και οι μετατάξεις.
Για όλα αυτά ο υπουργός Γ. Ραγκούσης ήταν ξεκάθαρος: το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος ψηφίστηκαν και επομένως ισχύει ό,τι ακριβώς ψηφίστηκε”.

πηγή newsit.gr

1 σχόλιο:

  1. αφου το κεφαλαιο και τα τσιρακια του(βλεπε κρατος)δεν κανουν διαλογο με τους εργαζομενους τοτε κι εμεις πρεπει να ειμαστε αδιαλλακτοι στην διεκδικηση των συμφεροντων μας με συνεχομενες απεργειες καταληψεις συνελευσεις ακομα και συγκρουσεις αφου ως γνωστον οι νομοι καταργουνται στα οδοφραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή