Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Μένουν εκτός πειθαρχικών οι συνδικαλιστές .

Τα νέα πειθαρχικά συμβούλια δεν προβλέπεται να αποτελούνται από υπαλλήλους της ίδιας υπηρεσίας με τον διωκόμενο υπάλληλο και εκπροσώπους εργαζομένων, αλλά από έναν ανώτερο δικαστικό λειτουργό ή νομικό σύμβουλο του κράτους ως πρόεδρο 2 δικαστικούς και 2 διευθυντές από άλλες υπηρεσίες κατόπιν κλήρωσης.
Το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο του δημόσιου τομέα θα συνοδευτεί και από την αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο την αυστηροποίηση των ποινών για τους επίορκους κρατικούς λειτουργούς. Ο κ. Γ. Ραγκούσης κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εσωτερικών είχε προετοιμάσει σχέδιο νόμου για την αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου το οποίο επεξεργάζεται η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο να αναλάβει άμεσα σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.
Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να μη συμπεριλάβει συνδικαλιστές στη σύνθεση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων. Η πρόβλεψη υπήρχε και στο σχέδιο νόμου που είχε καταρτίσει ο πρώην υπουργός κ. Γ. Ραγκούσης αλλά ξαναεμφανίστηκε στο προσκήνιο του πολιτικού διαλόγου μετά την πρόσφατη κόντρα μεταξύ του υπουργού Επικρατείας κ. Ηλ. Μόσιαλου με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρο. Μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για στοχευμένες κινητοποιήσεις ακόμα και στις ταμειακές υπηρεσίες των εφοριών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η μη είσπραξη φόρων έρχεται σε αντίθεση με το δημόσιο συμφέρον και αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα. Παράλληλα ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι στα νέα πειθαρχικά συμβούλια που θα κρίνουν αντίστοιχες ενέργειες δεν πρέπει να συμμετέχουν συνδικαλιστές δημόσιοι υπάλληλοι.
Αντιπρόταση
Τα νέα πειθαρχικά συμβούλια δεν προβλέπεται να αποτελούνται από υπαλλήλους της ίδιας υπηρεσίας με τον διωκόμενο υπάλληλο και εκπροσώπους εργαζομένων, αλλά από έναν ανώτερο δικαστικό λειτουργό ή νομικό σύμβουλο του κράτους ως πρόεδρο, 2 δικαστικούς και 2 διευθυντές από άλλες υπηρεσίες που θα επιλέγονται κατόπιν κλήρωσης με ετήσια θητεία. Δεν θα συμμετέχουν συνδικαλιστές στα πρωτοβάθμια και στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό. Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί τουλάχιστον τη συμμετοχή συνδικαλιστών στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό, πρόταση η οποία εξετάζεται από τον Δημήτρη Ρέππα.

Στο σχέδιο του νέου πειθαρχικού δικαίου προβλέπεται ότι η ΕΔΕ θα ολοκληρώνεται εντός 2 μηνών ενώ ο προϊστάμενος που δεν θα επιβάλλει πειθαρχική ποινή θα ελέγχεται και ο ίδιος πειθαρχικά. Για τα σοβαρά αδικήματα αυξάνεται ο χρόνος παραγραφής από 5 σε 7, ακόμα και σε 10 χρόνια. Ο φάκελος πειθαρχικής αξιολόγησης θα ακολουθεί τους υπαλλή­λους σε όλη τη σταδιοδρο­μία τους, ενώ η ποινή για όποιον καταδικάζεται θα εκτε­λείται ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή του. Επίσης τα πειθαρχικά αδικήματα θα έχουν επιπτώσεις στη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων.
Οι πειθαρχικές ποινές που προβλέπεται να επιβάλλονται στους υπαλλήλους ανάλογα με το αδίκημα είναι:
  • Εγγραφη επίπληξη
  • Πρόστιμο έως τις αποδοχές 12 μηνών
  • Στέρηση του δικαιώματος για προαγωγή από 1 έως 5 έτη
  • Στέρηση του δικαιώματος συμμετοχής σε διαδικασία επιλογής προϊσταμένου οργανικής μονάδας οποιουδήποτε επιπέδου από 1 έως 5 έτη
  • Αφαίρεση της άσκησης των καθηκόντων προϊσταμένου οργανικής μονάδας οποιουδήποτε επιπέδου
  • Υποβιβασμός έως 2 βαθμούς
  • Προσωρινή παύση από 3 έως 12 μήνες με πλήρη στέρηση των αποδοχών και
  • Οριστική παύση.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου