Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου ΠΟΣ 23/12/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΟΣ όπου αναφέρονται λεπτομέρειες απο την χτεσινή συνάντηση με τον Γ.Γραμματέα του Υπ. Οικονομικών κ. Πλασκοβίτη.Επίσης ανακοινώνεται η αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν προγραμματιστεί για την επόμενη βδομάδα.


                                                                                                          Αθήνα 23/12/2011


         Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συναντήθηκε χθες με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη στον οποίο εξέφρασε την αντίθεσή της για την κατάργηση της ΣΣΕ η οποία λήγει 31/12/2011, με μονομερή και αυθαίρετο τρόπο από την πλευρά των Διοικήσεων του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από την πλευρά του Γεν. Γραμματέα δεν ικανοποιούν την Π.Ο.Σ καθώς το Υπουργείο επιμένει στην αδιάλλακτη στάση του για κατάργηση των ΣΣΕ και την  τήρηση των μισθολογικών ορίων του νόμου 4024 μη λαμβάνοντας υπ’ όψη την ιδιαιτερότητα του σιδηροδρομικού έργου το οποίο παράγεται σε 24ωρη βάση (νυκτερινές ώρες, εξαιρέσιμες, φύλαξη κ.λ.π).
         Η Π.Ο.Σ ξεκαθάρισε ότι θα επιμείνει στην υπεράσπιση της θέσης της για τις ΣΣΕ και θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση με κάθε τρόπο. Επειδή για μας τους σιδηροδρομικούς οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το μέσο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, με αίσθημα ευθύνης λαμβάνοντας υπ’ όψη τις άσχημες καιρικές συνθήκες αλλά και τις ανάγκες του επιβατικού κοινού για μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των εορτών, ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.
         Η Π.Ο.Σ θα καθορίσει τη στάση της αμέσως μετά τις γιορτές.




ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

3 σχόλια:

  1. Aχ ρε κωλόφαρδε Βενιζέλο!!! Να συγχωράς τις....άσχημες καιρικές συνθήκες και την ευαισθησία της ΠΟΣ. Αλλιώς!!! Την είχες βάψει. Σαν μια παλιά ελληνική ταινία που ο Χατζηχρήστος φώναζε: Κρατάτε με ρε θα τον βαρέσω. Αυτό θα πεί συνδικαλιστική πρακτική.Ανακοινώνεις απεργιακές κινητοποιήσεις,συναντιέσαι με το υπουργείο,σε γράφουν και τις αναστέλλεις λόγω....καιρικών συνθηκών.Ο κακός μας ο καιρός που λένε. Και όταν οι άλλοι οι κουτόφραγκοι των ΜΜΜ έκαναν απεργίες για το μισθολόγιο,εσύ έπαιζες με τα κουβαδάκια!
    Γειά σου ρε.... Λεβέντισσα ΠΟΣ. Μέσα στην τόση μαυρίλα μας έκανες και γελάσαμε. Παρ'ολα αυτά χρόνια πολλά με υγεία σε όλους. Και είπαμε. Υπομονή. Τα δύσκολα δεν περάσανε για κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από χωρά σε χωρά αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον συνδικαλισμό .Να και κάπου που υπάρχει συμμετοχή και πίστη στην απεργία και στο πραγματικό συνδικαλισμό ,και βεβαία διαφορετική κουλτούρα .http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/12/2011_419411
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63592545

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..τελικα ισως θα επρεπε να ειναι αυτοσκοπος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή