Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ενδιαφέρουσες δικαστικές αποφάσεις για εφεδρεία - μετατάξεις

 Δύο δικαστικές αποφάσεις είχαμε σήμερα για την εργασιακή εφεδρεία και μάλιστα και οι δύο αφορούν δικαστικούς υπαλλήλους.
Η μια στον διοικητικό πρωτοδικείο Πειραιά (εφεδρεία )και η άλλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας (μετάταξη).
Η ουσία βρίσκεται στον πυρήνα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει την μετάταξη δικαστικού υπάλληλου λαμβάνοντας υπόψη τον πολύ μεγάλο αριθμό κενών οργανικών θέσεων !
Το στέκι ενημέρωσε για την δικαστική αυτή απόφαση και την Π.Ε.Π.Ε. για να χρησιμοποιηθεί - αν είναι σχετική - και στον δικαστικό αγώνα που εξελίσσεται για τους υποχρεωτικά μετατασσόμενους μηχανοδηγούς.


Η πρώτη απόφαση αφορά δικαστικό υπάλληλο στον Πειραιά. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο χορήγησε σήμερα την πρώτη προσωρινή διαταγή κατά της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας σε δικαστικό υπάλληλο, μέχρι να συζητηθεί η αίτησή του στο ακροατήριο.

Με την άλλη, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ακύρωσαν μετάταξη υπαλλήλου δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, έπειτα από απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου των δικαστηρίων, το οποίο είπε ότι δεν συμφωνεί με την κατάργηση των οργανικών θέσεων στα δικαστήρια.

Το υπηρεσιακό συμβούλιο συνεδρίασε υπό την προεδρία της αντιπροέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Μαίρης Σάρπ και σύμφωνα με τη απόφασή του, δεν τίθεται θέμα εφεδρείας για τους 5.600 δικαστικούς υπαλλήλους, όπως έλεγαν σύμβουλοι Επικρατείας.

Μάλιστα, στην απόφαση του υπηρεσιακού υπογραμμίζεται:

"Η μη υπαγωγή δε των δικαστικών υπαλλήλων στις ρυθμίσεις περί καταργήσεως οργανικών θέσεων του άρθρου 33 του νέου αυτού νόμου, δικαιολογείται πλήρως από το γεγονός ότι ο ίδιος ο νομοθέτης έχει, ήδη, διαπιστώσει μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, λόγω της συσσώρευσης μεγάλου όγκου υποθέσεων, και έχει λάβει με προγενέστερους νόμους διάφορα μέτρα για να επιτύχει την επιτάχυνση της απονομής της. Η θέσπιση, όμως, μέτρων, όπως η κατάργηση των (ήδη πολλών) κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων, θα δυσχέραινε πολύ, αν δεν ματαίωνε, την επίτευξη του παραπάνω σκοπού του νομοθέτη".

Κατόπιν αυτών, το υπηρεσιακό συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του "αφενός τον πολύ μεγάλο αριθμό κενών οργανικών θέσεων του κλάδου δακτυλογράφων στην γραμματεία του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό του κλάδου γραμματέων, αφ' ετέρου δε τις υπηρεσιακές ανάγκες στον τομέα της καθαρογραφής αποφάσεων του δικαστηρίου και λοιπών κειμένων, κρίνει ότι το αίτημα μετατάξεως της υπαλλήλου δεν πρέπει να γίνει δεκτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου