Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Tα αποτελέσματα της διάλυσης

Ως γνωστόν η έκδοσή των εισιτηρίων στους σταθμούς του Προαστιακού (αλλά και σε πολλούς άλλους περιφερειακούς σταθμούς) έχει δοθεί σε ιδιώτες .Το περιστατικό που αναφέρεται στο zougla.gr αλλά και σε άλλα blogs και ιστότοπους είναι χαρακτηριστικό της διάλυσης που επικρατεί, αφού δεν υπάρχει κανένας κεντρικός συντονισμός.Φυσικά όλοι βρήκαν ευκαιρία να στάξουν χολή για τον κρατικό φορέα .Αγνοώντας ότι δεν είναι υπάλληλοι του όσοι εργάζονται στον σταθμό Παλλήνης!
Διαβάζουμε στο zougla.grΑπίστευτη ταλαιπωρία αλλά και εξοργιστικά γεγονότα έμελλε να ζήσουν δεκάδες πολίτες που προτίμησαν να πάρουν σήμερα τον προαστιακό.
Λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων του προαστιακού, πολίτες εγκλωβίστηκαν πάνω από μισή ώρα μέσα στο σταθμό της Παλλήνης.
Ναι καλά διαβάσατε... Κάποιοι φρόντισαν να κλείσουν τον κόσμο σαν ποντίκια μέσα σε ένα σταθμό. Αυτό είναι ένα ακόμα συμβάν που αποδεικνύει την υπολειτουργία ενός κρατικού φορέα, των μέσων μεταφοράς.
Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών είχε κηρύξει προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 17.00.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο zougla.gr η Μ.Ι. «Ενώ έληξε η στάση εργασίας των μέσων μεταφοράς ξεκίνησα μια διαδρομή για τη δουλεία μου, αρχικά επιβιβάστηκα  στον ηλεκτρικό. Κατέβηκα στη στάση Νερατζιώτισσα ώστε να πάρω τον προαστιακό».
Όλα πήγαιναν καλά, έως ότου κατέβηκε στο σταθμό της Παλλήνης. Εκεί για κάποιους εργαζόμενους η στάση εργασίας δεν είχε λήξει στις 17.00 αφού, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, οι πόρτες στον σταθμό ήταν κλειδωμένες.

«Δεν φανταζόμουν τι με περιμένει στο σταθμό του προαστιακού: η πόρτα της εξόδου ήταν κλειστή , ένα πλήθος κόσμου είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σταθμό, δεν μπορούσαμε να βγούμε και μας είχε πιάσει πανικός» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όσα τηλεφωνήματα και να έγιναν τόσο στην αστυνομία όσο και στους αρμόδιους του προαστιακού ώστε να ανοίξουν πόρτες και ο κόσμος να μπορέσει να απελευθερωθεί έπεσαν στο κενό.
«Μετά από ένα μισάωρο η πόρτα άνοιξε αυτόματα . Κανένας αρμόδιος δεν ενδιαφέρθηκε να έρθει , να μας βοηθήσει» τονίζει εκνευρισμένη η Μ.Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου