Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση απο Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Σιδηροδρομικών


Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,
Έχουν περάσει αρκετά χρόνια πριν καν ξεκινήσει το περιβόητο μνημόνιο, που ο σιδηρόδρομος και οι σιδηροδρομικοί έπαιξαν τον ρόλο του πειραματόζωου. Συκοφάντηση, διάλυση, ξεπούλημα, στοχοποίηση των σιδηροδρομικών ήταν τα ελάχιστα που προσπάθησαν να προσάψουν.

Τι και αν όλοι μας φωνάζαμε τότε ότι αυτά που γίνονται σε εμάς θα έχουν σαν αποτέλεσμα και θα επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα, δυστυχώς είχαμε δίκιο. Η ίδια επίθεση που ξεκίνησαν στον σιδηρόδρομο επεκτάθηκε σαν σπίθα σε ολόκληρη την Ελλάδα παρασύροντας μία ολόκληρη χώρα στον όλεθρο και την καταστροφή.
Τα κίνητρα και στις δύο περιπτώσεις (και ο σιδηρόδρομος πειραματόζωο και η Ελλάδα πειραματική ζώνη) είναι τα ίδια. Οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Ειδική οικονομική ζώνη ο σιδηρόδρομος πρώτος από όλους τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας, ειδική οικονομική ζώνη η Ελλάδα με μισθούς φτώχειας και εξαθλίωσης.
Έκλεισαν πάνω από το 1/3 της σιδηροδρομικής υποδομής και έδιωξαν πάνω από 1900 συναδέλφους. Μοναδικός τους σκοπός να πουλήσουν πάμφθηνα τον δεύτερο σε ακίνητη περιουσία οργανισμό έναντι πινακίου φακής. Σαλαμοποίηση και ξεπούλημα κομμάτι-κομμάτι.
Κοινωνικές κατακτήσεις που κατακτήθηκαν εδώ και δεκαετίες από τους εργαζόμενους και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα έχουν μπει στο στόχαστρο των τοκογλύφων δανειστών της χώρας και αποδομούνται στο σύνολο τους.
Δυστυχώς η βίαιη εφαρμογή του “δόγματος του σοκ” στην Ελλάδα είχε σαν αποτέλεσμα να φτάσουμε στους μισθούς των Βαλκανικών χωρών και τα εργασιακά μας δικαιώματα σαν του Μπαγκλαντές από άκρο σε άκρο σε ολόκληρη την χώρα. Χωρίς αμφιβολία η κοινή γνώμη σοκαρισμένη από την θηριωδία των περικοπών και της λιτότητας αποδεικνύεται αυστηρότερος κριτής για τους συνδικαλιστές παρά για τους πρωταγωνιστές της κρίσης, τους πολιτικούς.
Περνώντας λοιπόν τα τελευταία χρόνια στην εποχή της ανθρωποφαγίας γινόμαστε μάρτυρες της θεμελίωσης μίας κοινωνίας ζούγκλας, με τις ευλογίες βέβαια της τρόικας και των ντόπιων εκφραστών της. Είναι η ώρα να σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε αμυντικά. Ας δημιουργήσουμε τις συμμαχίες εκείνες που όλοι οι μεγαλόσχημοι φοβούνται και να διεκδικήσουμε δυναμικά απαιτώντας το κομμάτι της ζωής που μας έχουν πάρει.
Ο συνδικαλιστικός λόγος σε όλους τους χώρους χρειάζεται να απαλλαγεί από συντεχνιακές λογικές και κομματικές εξαρτήσεις. Είναι δε αναγκαίο να συμπορευθούμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι. Η ανάγκη αυτή απορρέει από τα κοινά προβλήματα όλων των εργαζομένων και όλων των κλάδων του οργανισμού μας και ο αγώνας πρέπει να είναι μαζικός με την ίδια αφετηρία και κατεύθυνση.

Με την διάσπαση του Οργανισμού σε εταιρείες και με δεδομένη την ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων τους και την διαχείριση μετέπειτα του προσωπικού τους υπό συνθήκες που όλοι αντιλαμβανόμαστε διεκδικούμε:
 Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει τις σημερινές ανάγκες.
 Άμεση καταβολή του ανθυγιεινού και επικίνδυνου επιδόματος.
 Μείωση εισιτηρίων και δωρεάν μετακίνηση στους άνεργους, ΑΜΕΑ, φοιτητές και ευπαθείς ομάδες.
 Δημόσιος σιδηρόδρομος που να υπηρετεί και να εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού.
 Διασφάλιση όλων των συναδέλφων στον εργασιακό τους χώρο. Καμία απόλυση-διαθεσιμότητα ή όπως αλλιώς και αν την ονομάσουν.
 Άμεση αναγνώριση του Σιδηροδρομικού επαγγέλματος και πιστοποίηση του.
 Άμεση ενοποίηση και συσπείρωση όλων των δυνάμεων σε όσο το δυνατόν λιγότερα σωματεία πιο δυνατά και οργανωμένα χωρίς κομματικές ταμπέλες γιατί τα προβλήματα των εργαζομένων είναι κοινά, με σκοπό ένα ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα προς το συμφέρον των εργαζομένων.

Ήρθε η ώρα για όλους μας να αλλάξουμε σελίδα. Είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις εκείνες που με αγώνες πραγματικούς θα ανατρέψουμε τις πολιτικές εκείνες που ισοπεδώνουν τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα.
Όλοι μαζί μπορούμε και οφείλουμε να το κάνουμε για το μέλλον των παιδιών μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ


1 σχόλιο:

  1. Η μας κάνετε πλάκα ή μας θεωρείτε ηλίθιους και μας κοροϊδεύετε.
    Είσαστε υπηρέτες του ΣΑΠΙΟΥ συστήματος, που έφερε τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και την απογοήτευση.
    Ντρέπεστε να πείτε που ανήκετε πολιτικά, μην τυχών και αρπάξετε κανένα ξέμπαρκο ψηφουλάκι και μετά αν σας "κάτσει" να πανηγυρίζεται ως πολιτική κίνηση ότι οι εργαζόμενοι σας εμπιστεύονται και σας ψηφίζουν.

    ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΗΗΗΗ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή