Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

H ανάπτυξη(....) περνά μέσα από νέες μειώσεις μισθών ....

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Real News” η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές, η διαδικασία της “εσωτερικής υποτίμησης της οικονομίας”, ολοκληρωνεται φέτος με την επιπλέον μείωση μισθών και συντάξεων κατά 10-12% σε μέσους όρους.
Το σχέδιο για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων δε θα γίνει με οριζόντιες νέες περικοπές αλλά με την εφαρμογή των κρυφών διατάξεων του μνημονίου όπως για παράδειγμα την κατάργηση των ελάχιστων επιδομάτων που έχουν απομείνει. Επίσης παύει να είναι υποχρεωτική η καταβολή πολλών επιδομάτων όπως για παραδειγμα το τεχνικό επίδομα, το
νοσοκομειακό, ή το επίδομα ειδικών συνθηκών.

Αυτός είναι ο κρυφός όρος δηλαδή για να ανοίξει ο δρόμος για κούρεμα του χρέους της τάξεως του 20%-30% και το οποίο χρονικά τοποθετείται στο πρώτο τρίμηνο του 2014.

Οι ανατροπές αυτές αφορύν τον ιδιωτικό τομέα αφού στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ οι νέες μειώσεις των αποδοχών θα προκύψουν έμμεσα μέσα από το σχέδιο κινητικότητας και το νέο καθεστών προσλήψεων, δηλαδή τις νέες συμβάσεις εργασίας που θα προσαρμοστούν στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή 586 ευρώ το μήνα, μεικτά.



mixanodigoiose@gmail.com

Και εμείς που πιστεύαμε ότι βλέπαμε φως στο βάθος του τούνελ...
Μάλλον η νταλίκα των Μνημονιακών Κυβερνήσεων ήταν.
Φυσικά όλες αυτές οι δεσμεύσεις  είναι γνωστές σε όλους.
Η χώρα έχει δεσμευτεί για μισθούς με συντελεστή ανταγωνιστικότητας με τις γειτονικές (Βουλγαρία , Ρουμανία κτλπ ) μέχρι το 2017 , ενώ στο μνημόνιο ρητά προβλέπεται η κατάργηση ΟΛΩΝ των επιδομάτων.

Απλά ορισμένοι πιστεύουν ακόμα ότι θα έρθει έτσι η σωτηρία .


1 σχόλιο:

  1. Ο Αινστάιν είπε "Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο." για το δεύτερο συμπληρώνω εγώ να δούμε και να κρίνουμε τα αποτελέσματα των πρόσφατων συνδικαλιστικών εκλογών στα παραδοσιακά σωματεία τα οποία εμείς διαμορφώσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή