Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Οι γραφικοί , το στέκι της έλξης και το καταστατικό της ΠΕΠΕ

Τις τελευταίες μέρες  παρατηρούμε ένα διαρκές παραλήρημα της 5ης φάλαγγας των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ  , που μας εκθέτει σαν κλάδο  και  σαν επαγγελματίες.
Δεν είναι τόσο οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται όσο η λογική αυτών που προσπαθούν με ύβρεις να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα , όσα δηλαδή ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί λέμε μέσα στα τρένα.
Θα δημοσιεύσουμε το άρθρο 4 του καταστατικού του Σωματείου μας για να θυμίσουμε στους επαγγελματίες συνδικαλιστές μας  ΚΑΙ,
τους σκοπούς του Σωματείου.


 Άρθο 4 καταστατικού της ΠΕΠΕ ( Σκοποί του Σωματείου )

Οι σκοποί του Σωματείου είναι
  1. Η συνένωση όλων των Μ/ρχων , Μηχανοδηγών και Β. Μηχ/γων , ή με κάθε πρόσφορο μέσο διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών , οικονομικών , ασφαλιστικών , κοινωνικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών και η ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου τους και η προστασία των πολιτικών , συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών τους .
  2. Η μεταξύ των συναδέλφων καλλιέργεια και ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και συναδελφικότητας, η συνεργασία με άλλα συγγενή Σωματεία για την υπεράσπιση των παραπάνω συμφερόντων των μελών καθώς και η συνεργασία με ανάλογα Σωματεία του εξωτερικού.
  3. Η συμβολή του Σωματείου στην διαμόρφωση , συμπλήρωση και τροποποίηση της εργασιακής και ασφαλιστικής Νομοθεσίας  η πάλη για την κοινωνική ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων, για την διασφάλιση της ελευθερίας τους και την εδραίωση της δημοκρατίας, η προσπάθεια για θεσμικές κατακτήσεις.
  4. Η επαγγελματική μόρφωση των μελών και η κατοχύρωση των αποχτημένων δικαιωμάτων τους
  5. Η συνδικαλιστική επιμόρφωση των μελών για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη προώθηση των ταξικών συμφερόντων της εργατικής τάξης.
  6. Τελικός σκοπός είναι η απελευθέρωση της εργασίας με την κατάργηση της εκμετάλλευσης απο ανθρώπου απο άνθρωπο.

Για την καταστρατήγηση  του καταστατικού της ΠΕΠΕ είναι γνωστοί οι υπαίτιοι.

Και είναι γνωστοί γιατί η αλαζονεία της εξουσίας και η ενασχόληση με τα κοινά εδώ και δεκαετίες απο ηγετικές θέσεις τους έχουν τυφλώσει και δεν βλέπουν την πραγματικότητα .
Αρνούνται να αντιληφθούν ότι τα πράγματα προχωράνε μπροστά και οι νέες συνθήκες δεν περιμένουν όσους θέλουν να συνταξιοδοτηθούν σαν Πρόεδροι και Γραμματείς, να τις προλάβουν , ούτε καν να τις ερμηνεύσουν για να αντιδράσουν. ΔΕΝ θέλουν και κυρίως ΔΕΝ μπορούν ,έχουν μάθει αλλιώς.

Το πάρτυ σε βάρος του κλάδου μας και του σιδηροδρόμου συνεχίζεται.

Όποιος λοιπόν δεν βλέπει σε ένα πολυσύχναστο και αφύλακτο πασάκιο , ένα πιθανό ατύχημα και τον μηχανοδηγό - ως συνήθως - εξιλαστήριο θύμα , έχει το λιγότερο  τυφλωθεί . 

Όποιος δεν βλέπει την υπερεργασία σαν την γενεσιουργό αιτία ατυχημάτων και θυμίζει τι συνέβαινε το 2006 , 7 ,8,9 ή ακόμα και το 1982 πριν εφαρμοστεί το πενθήμερο , δεν έχει μάθει τίποτα , δεν θυμάται τους νεκρούς μηχανοδηγούς που θρήνησε ο κλάδος εξαιτίας της εντατικοποίησης και της βασικής έλλειψης συστημάτων ασφαλείας ,είναι επικίνδυνος , ιδιαίτερα αν είναι και συνδικαλιστής.

Το στέκι της έλξης θα συνεχίσει στην ίδια λογική που το καθιέρωσε σαν το κορυφαίο ενημερωτικό blog στην συνείδηση των μηχανοδηγών , των σιδηροδρομικών και όχι μόνο.
Οι καιροί το απαιτούν .

Εμείς σε όλους αυτούς που παραληρούν το τελευταίο διάστημα , αφιερώνουμε τα πύρινα λόγια  του Γ. Θεοτοκά απο το " ελεύθερο πνεύμα" που τα έχουμε απο την 1η μέρα της δημιουργίας του blog για να μας θυμίζουν ποιο σκοπό υπηρετούμε , ποιοι είμαστε και που θέλουμε να πάμε.

Την φωτιά της δημιουργίας δεν την συντηρούν οι φυλακισμένοι φύλακες της κληρονομιάς των νεκρών, ούτε οι λογικοί και πρακτικοί που περπατούν πάντα στα σίγουρα και αποφεύγουν να κάνουν ένα βήμα εκεί που το έδαφος κουνιέται κάτω από τα πόδια τους, ούτε οι ήρεμοι επιστήμονες οι φορτωμένοι σοφία μα χωρίς μακρινά οράματα και καμιά ανησυχία στην ψυχή, ούτε οι μικροί φιλόδοξοι που έταξαν ως σκοπό της ζωής τους, τους επαίνους των πρεσβυτέρων, την κοινωνική υπόληψη και ένα τιμητικό αξίωμα. 

Την φωτιά την συντηρούν οι ανυπόταχτοι , οι ανικανοποίητοι, οι τυχοδιώκτες της ψυχής και του πνεύματος. 
Οι άνθρωποι που τους σέρνει το πλεόνασμα των δυνάμεων τους πιο μακριά από τους ορίζοντες και πιο ψηλά από το επίπεδο του πλήθους ......

Το στέκι  της έλξης - Η διαχειριστική ομάδα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου