Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Η Κυπαρισσία πέρασε δυο βραδιές συντροφιά με το τρένο…

Έστω για λίγες στιγμές, ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Κυπαρισσίας ζωντάνεψε. Το Σάββατο και την Κυριακή υποδέχτηκε την αυτοκινητάμαξα, που γεμάτη επιβάτες πραγματοποιεί εκδρομή στη Μεσσηνία, την Ηλεία και την Αρκαδία…

Σήμερα, Δευτέρα, οι εκδρομείς θα ταξιδέψουν στην Αρχαία Ολυμπία. Η εκδρομή ξεκίνησε το Σάββατο, από τον Πύργο. Το τρένο στο Καλό Νερό έστριψε για
Διαβολίτσι με προορισμό το Λεύκτρο Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία. Μετά την περιήγηση στο Λεύκτρο το τρένο αναχώρησε για την Κυπαρισσία, όπου και διανυκτέρευσαν οι εκδρομείς.
Την Κυριακή το πρωί η αυτοκινητάμαξα αναχώρησε από Κυπαρισσία για Καλαμάτα, όπου οι εκδρομείς επισκέφθηκαν την πόλη και διάφορα αξιοθέατά της, ενώ το βραδάκι το τρένο επέστρεψε στην Κυπαρισσία, ξανά για διανυκτέρευση. Από την Τριφυλιακή πρωτεύουσα θα ξαναφύγει το πρωί για την Αρχαία Ολυμπία και ακολούθως η εκδρομή θα ολοκληρωθεί στον Πύργο απ’ όπου ξεκίνησε.

Τους εκδρομείς συνοδεύει ο Λευτέρης Μαρούσης, σύμβουλος της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που σε δηλώσεις του στο «Kalamata Journal» τόνισε ότι η εκδρομή συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Όπως σημείωσε με την ευκαιρία, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταβάλλει προσπάθεια για την τουριστική αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα έκβαση αυτής της προσπάθειας και ανέφερε ότι οι ίδιοι οι εκδρομείς αναγνωρίζουν ότι ο σιδηρόδρομος αποτελεί το ασφαλέστερο, το οικολογικότερο, το συνεπέστερο και το πιο άνετο μέσο μεταφοράς. Πρόσθεσε ότι ο σιδηρόδρομος διέρχεται από σημεία στα οποία δεν μπορεί να διέλθει άλλο χερσαίο μέσο και συνδυάζει τη διαδρομή μέσα από περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους αλλά και υποδομές που αποτελούν εκπληκτικά αρχιτεκτονικά ή τεχνικά δημιουργήματα, όπως είναι οι γέφυρες, οι σήραγγες, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί κ.λπ

Σημειώνεται ότι η εκδρομή γίνεται με αυτοκινητάμαξα Railbus, ενώ για την πραγματοποίησή της καθαρίστηκαν οι γραμμές από τα αρμόδια συνεργεία του ΟΣΕ σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Τέλος ο κ. Μαρούσης σημείωσε ότι διάφοροι φορείς υποβάλλουν προτάσεις και αιτήματα για τη διοργάνωση και πραγματοποίηση εκδρομών με το σιδηρόδρομο. Όπως είπε, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ανοιχτή σε όλες τις προτάσεις, τις αξιολογεί και προωθεί την πραγματοποίησή τους.

Στ.Μ.

Eυχαριστούμε τον φίλο Σταύρο Μαρτίνο για την αποστολή του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου