Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

H μάχη στα παραδοσιακά Σωματεία κρίνει την πρωτιά στην ΠΟΣ

Ξεκινούν αύριο οι εκλογές στα 2 παραδοσιακά Σωματεία της ΠΟΣ στις οποίες αναμένεται να ψηφίσει περίπου το 1/3 των σιδηροδρομικών και κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνουν και την πρωτιά για το επερχόμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας.
Οι εκτιμήσεις δίνουν και πέρνουν για το τι θα συμβεί καθώς
οι εκλογές διεξάγονται σε μια περίοδο που τα πάντα είναι ρευστά.
Όπως συζητείται η έκπληξη θα έρθει απο την Μακεδονία όπου η Σιδηροδρομική Συνδικαλιστική Κίνηση Αλλαγής φαίνεται να συσπειρώνει γύρω της αρκετές δυνάμεις και πολλοί θεωρούν βέβαιο ότι θα βρίσκεται στην πρώτη δυάδα  των αποτελεσμάτων σπάζοντας μετά απο δεκαετίες το δίπολο των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ σε παραδοσιακό Σωματείο. 
Στον Λαρισαϊκό η μάχη θα είναι ενδιαφέρουσα και τα αποτελέσματα πραγματικά αποτελούν μεγάλο ερωτηματικό. Επειδή η κατάσταση είναι ρευστή η ΠΑΣΚ έχει ρίξει όλες τις δυνάμεις της σε αυτό το Σωματείο,ενώ και η ΔΑΚΕ ενέγραψε σε αυτό πολλά νέα μέλη που δεν είχαν ψηφίσει σε άλλα Σωματεία. (Πελοπόννησος).

Κάθε πρόβλεψη είναι ανοιχτή για όλες τις θέσεις ενώ είναι γεγονός ότι η ανακοίνωση των προαγωγών στον ΟΣΕ - που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις απο ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ- έχει ανακατέψει σοβαρά την τράπουλα αφού αποδεικνύεται πως κάποιοι στηρίζονταν στον ισχυρό υπηρεσιακό μηχανισμό στον οποίο  φαίνεται πως θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές το επόμενο διάστημα σε όλα τα επίπεδα. (με την προκήρυξη όλων των θέσεων).

Το κρίσιμο όμως ζήτημα αφορά τους συνέδρους στην ΠΟΣ.

Αυτήν την στιγμή το ενδεχόμενο  η ΔΑΚΕ να είναι τρίτη δύναμη στο επερχόμενο συνέδριο της Ομοσπονδίας συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες, ενώ η πρωτιά θα κριθεί ίσως και στον σύνεδρο μεταξύ ΠΑΣΚ κ Δικτύου Σιδηροδρομικών.
Φυσικά υπάρχει και η αναμονή για το αποτέλεσμα της ένστασης που κατέθεσε το Δίκτυο για τις εκλογές στον Σ.Σ. Θεσσαλικό όπου με την ψήφο των μαθητών (ανέβηκε η συμμετοχή στις εκλογές) η ΠΑΣΚ έβγαλε και 2ο σύνεδρο. Αν το δικαστήριο δικαιώσει το Δίκτυο (πρόκειται για ενδεχόμενο που συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες) έχουμε ολική ανατροπή και πάλι.

Το στέκι της έλξης και σε αυτές τις εκλογές κράτησε ίσες αποστάσεις, δημοσιεύοντας ΟΛΕΣ τις ανακοινώσεις των παρατάξεων που συμμετέχουν σε αυτές.
Θα παρακολουθήσουμε τις διαδικασίες απο κοντά το επόμενο τριήμερο και θα ενημερώνουμε καθημερινά τους σιδηροδρομικούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου