Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Φήμες, με (παρ)ερμηνείες, για την εξέλιξη των σχέσεων ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Cosco

Φήμες, πολλές φήμες κυκλοφορούν γύρω από τις σχέσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Cosco. Κάποιες από αυτές αναφέρονται σε ενδεχόμενη διατάραξή τους, σε συνάρτηση, τόσο με την κατάληξη του διαγωνισμού αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσο και με την
παραχώρηση του Θριασίου Ε/Κ.
-Ερμηνεία 1η: Ακούγεται ότι η Cosco εξετάζει «σπάσιμο» ή αποδυνάμωση της συνεργασίας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Aυτή η φήμη ίσως να… βολεύει το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο δεν θέλει να αποκρατικοποιηθεί η σιδηροδρομική εταιρεία.
Αυτό, διότι η φήμη αυτή αποθαρρύνει τους Ρωσικούς και Ιταλικούς Σιδηροδρόμους στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς.
-Ερμηνεία 2η: Η φήμη περί πιθανής διατάραξης των σχέσεων Cosco – ΤΡΑΙΝΟΣΕ ίσως έχει να κάνει και με τις πιέσεις που ασκούνται, από κινεζικής πλευράς, περί παράτασης των προσφορών για τοΘριάσιο Ε/Κ και της ενοποίησης του σιδηροδρομικού terminal στο διαγωνισμό.
Πάντως, επί του παρόντος, οι σχέσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Cosco είναι αγαστές και μάλιστα έχει δοθεί εντολή «τα δρομολόγια της Cosco να έχουν προτεραιότητα». 
Metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου