Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ερωτηματικό για την προκαταβολή του εφάπαξ

Ερωτηματικά προκύπτουν για το αν η προκαταβολή του εφάπαξ που κόβεται με τον τελευταίο Νόμο αφορά τα 8 χιλιάδες Ευρώ που πέρνει -έναντι του βοηθήματος-κάθε συνάδελφος ή αν αυτή η διάταξη αφορά τις περιπτώσεις εκείνες που σε
συγκεκριμένα Ταμεία ή με βάση συλλογικές συμφωνίες (ιδιαίτερα σε ΔΕΚΟ) είχε συμφωνηθεί να υπάρχει προκαταβολή του βοηθήματος στα 20 ή 25 χρόνια υπηρεσίας μετά απο αίτηση των ενδιαφερομένων.

Πιστεύουμε ότι το θέμα θα διευκρινιστεί το επόμενο διάστημα.
Θυμίζουμε ότι οι 8 χιλιάδες Ευρώ αφορούσαν προκαταβολή ΕΝΑΝΤΙ του εφάπαξ ΜΕ την συνταξιοδότηση και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η διάταξη αφορά τις περιπτώσεις που αναφέραμε στην αρχή.
Ο υπολογισμός του εφάπαξ θα γίνεται με βάση τον Νέο Τύπο υπολογισμού για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 01.09.2013 καθώς καταργείται η ρήτρα μηδενικού ελλείματος,αλλά- και πάλι -υπάρχουν μειώσεις της τάξεως του 10-15% (όπως τουλάχιστο υποστηρίζει η Κυβέρνηση).
Εμείς το ξαναλέμε.
Όσο συνεχίζεται η νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων αυτά θα είναι τα αποτελέσματα τους.
Απο τους νέους και παλιούς εργαζόμενους,σήμερα φτάσαμε στους νέους και παλαιούς συνταξιούχους.
Αυτό θα πρέπει να γίνει μάθημα σε όσους στηρίζουν αυτές τις πολιτικές - ως μονόδρομους- εδώ και χρόνια. Τα μνημόνια δεν είναι μπλε,πράσινα,ροζ. Είναι μνημόνια.
Εμείς είπαμε δυνατά . ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ!
Είναι αυτονόητο ότι η ΠΟΣ πρέπει να ψάξει το θέμα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

2 σχόλια:

  1. Εγώ πραγματικά δεν κατάλαβα ποτέ γιατί το εφάπαξ λέγεται "βοήθημα". Νομίζω ότι είναι χρήματα από εισφορές εργαζομένων και σηματοδοτών μόνο και χωρίς την συμμετοχή κανενός άλλου. Αν κάνω λάθος ας διευκρινιστεί από κάποιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή