Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Mια ιστορική ημέρα για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο !!!

Μια ιστορική μέρα για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο η χτεσινή καθώς κυκλοφόρησε απο την νέα γραμμή η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία! Πρόκειται για
την ολοκλήρωση ενός έργου που ξεκίνησε δεκαετίες πριν,που είχε μείνει στάσιμο εως το 2015 και που μέσα με 3 χρόνια - απο το 2015 και μετά- ολοκληρώθηκε το 83% όπως αναφέρει και στο μήνυμα του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών κ. Βούρδας.

Είναι βέβαιο ότι το τοπίο απο χτες άλλαξε για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο αλλά και την Ελληνική Οικονομία.
Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για την ολοκλήρωση έργων που καρκινοβατούσαν για δεκαετίες.
Για την ιστορία το πρώτο σινιάλο απο Τιθορέα έδωσε ο φίλος και καλός συνάδελφος Παναγιώτης Χατζηπαναγιώτου,ενώ το πλήρωμα της πρώτης εμπορικής αμαξοστοιχίας αποτελούσαν ο μηχανοδηγός Νίκος Γιαλλινάκης και ο Βοηθός Μηχανοδηγού Τίμος Δαμασκόπουλος.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε ΟΛΟΥΣ τους σιδηροδρομικούς και σε όσους εργάστηκαν για να έχουμε το προσδοκώμενο,για δεκαετίες αποτέλεσμα!

Στο μήνυμα του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών κ. Βούρδας αναφέρει :


Σήμερα είναι πραγματικά ιστορική μέρα για τον Ελληνικό σιδηρόδρομο. Τα εμπορευματικά δρομολόγια κυκλοφορούν μονο απο τη νέα γραμμή στο τμήμα Λιανοκλάδι Τιθορέα. Η σήραγγα του Καλλιδρόμου αποκτά ζωή και κυκλοφορία. Ενα μεγάλο μπράβο και ενα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που μέσα σε 2.5 χρόνια ολοκλήρωσαν το 83%του έργου που ξεκίνησε το 1997.... στα στελέχη του ΟΣΕ που εκπαιδεύτηκαν και στα στελέχη και τους Μηχανοδηγούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Είμαι περήφανος για όλους σας. Η σιδηροδρομική οικογένεια είναι περήφανη. Πολύ σύντομα και τα επιβατικά . Γράφετε ιστορία για το σιδηρόδρομο και για τη Χώρα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Προσπαθώ να θυμηθώ πότε πολιτικός είχε δηλώσει είχε δηλώσει περήφανος για την σιδηροδρομική οικογένεια!
    Προσπαθώ να θυμηθώ πότε σε κάθε αναφορά για τον σιδηρόδρομο γινόταν ειδική μνεία στους μηχανοδηγους!
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι ότι όλα αυτά έγιναν σε 3 μόλις χρόνια.
    ΝΕΜΕΣΙΣ για το κατεστημένο χρόνων στο σιδηρόδρομο,είναι ότι ζουν 3 χρόνια τον απόλυτο εφιάλτη.Γιατι αποδείχτηκε ότι όταν υπάρχει πραγματική βούληση από πολιτική ηγεσία και συνδικάτα όλα γίνονται!
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι ότι στην ιστορία μένουν αυτοί που από θέσεις συνδικαλιστικής ευθύνης στήριξαν την προοπτική του σιδηρόδρομου, άλλαξαν την εικόνα του στην Ελληνική κοινωνία και σήμερα ΟΛΟΙ αναγνωρίζουν τον ρόλο μας.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι όταν όλα αυτά συμβαίνουν, οι αετοί ασχολούνται με τα διαλλειματα,βρίζουν κ λοιδορούν ανήμποροι να ψελλίσουν το παραμικρό ενώ ο γραφικος με το να μετράει λάθος στατιστικά που ολοι βλέπουμε !
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι η πράσινη παράγκα που διαλύθηκε κ ψάχνει σωσίβιο σε γραφικούς κ περιφερόμενους wannabe παράγοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή