Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

«Aναπτυξιακό» σ/ν: Πανηγυρίζουν οι εργοδότες στο «καναβάτσο» οι εργαζόμενοι


Πλήρης -αλλά απολύτως ενδεικτική της κατάστασης- ήταν η διάσταση απόψεων στη σημερινή ακρόαση κοινωνικών φορέων από τις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, που συζητούν επί του νέου αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου.


Με άλλα λόγια, την πλήρη στήριξή τους στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης εξέφρασαν σύσσωμοι οι εργοδοτικοί φορείς, ενώ οι εκπρόσωποι των συνδικάτων έκαναν λόγο για περαιτέρω συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο ενθουσιασμός εργοδοτών, καναλαρχών και οι επιφυλάξεις ΓΣΕΒΕΕ

Συγκεκριμένα, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ, καναλάρχες, επιμελητήρια αλλά κι εκπρόσωποι βιομηχάνων ανά την Ελλάδα εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους για όσα προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι το νομοσχέδιο στηρίζει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, ενώ οι περισσότεροι ζήτησαν και άλλες «βελτιώσεις». Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση της Κατερίνας Δασκαλάκη από τον τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας του ΣΕΒ, η οποία υπογράμμισε ότι «οι προτεινόμενες διατάξεις κινούνται στην κατεύθυνση της μείωσης των γραφειοκρατικών βαρών και εξορθολογισμού των ρυθμίσεων για το εργασιακό περιβάλλον», κάνοντας λόγο για πρακτικές λύσεις σε μια σειρά προβλημάτων που εμποδίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

«Η παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία αναμένεται να συμβάλει θετικά στη διαμόρφωση ενός φιλικότερου επενδυτικού περιβάλλοντος», σημείωσε ο διευθυντής του Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών του ΣΕΒ, Μιχάλης Μητσόπουλος,

Ενδεικτική ήταν και η τοποθέτηση του γενικού διευθυντή της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, Κώστα Κιμπουρόπουλου, ο οποίος αναφερόμενος στην κατάργηση της υποχρέωσης ονομαστικοποίησης των μετοχών ΜΜΕ και άρα την αποφυγή πόθεν έσχες των αφανών μετόχων, ανέφερε: «Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους εισηγητές αυτού του νομοσχεδίου, γιατί πλέον αισθανόμαστε κανονικές επιχειρήσεις. Βγήκε η εξαίρεση η οποία εξαιρούσε τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις από οποιαδήποτε αναπτυξιακή διαδικασία, από δικαιώματα ένταξης σε διαδικασίες του νόμου δημοσίων επενδύσεων».

«Το νομοσχέδιο έχει φιλοεπενδυτικό και φιλοαναπτυξιακό προσανατολισμό», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ενώ θετικοί εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κεντρικής ´Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), Κωνσταντίνος Αγοραστός και πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλιας.

Πιο επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος αναγνώρισε μεν ότι εισάγονται θετικές ρυθμίσεις με την επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχων των επενδύσεων, αλλά τόνισε ότι απουσιάζει η μέριμνα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Σημείωσε ακόμη ότι επιχειρείται η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, οι οποίες «είναι εργαλείο για την ομαλή λειτουργία της αγοράς».

Οι επισημάνσεις των συνδικάτων

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος τόνισε ότι «σήμερα γίνονται περισσότερα και χειρότερα από αυτά που έγιναν», ενώ ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ, Σταύρος Κούκος, κατήγγειλε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου «πλαγιοκοπούν και με χειρουργικό τρόπο αποδυναμώνουν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις».

Χαρακτηριστική ήταν τέλος η επισήμανση του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, Γιώργος Μυλωνάς: «Όταν ο ΣΕΒ βγαίνει και λέει τόσο θετικά σχόλια γι’ αυτό το νομοσχέδιο, τι άλλο να πούμε εμείς; Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να προφυλάξει τις κλαδικές συμβάσεις, να τις κάνει μεγαλύτερες με αυξήσεις μισθών και βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, μας πάει αν όχι στην πλήρη κατάργηση, στη μεγάλη δυσκολία να υπογράφονται».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου