Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Η ΠΕΠΕ δεν έχασε ποτέ ασφαλιστικά μέτρα

Πρωτοφανείς ανακρίβειες διακινεί στον χώρο των μηχανοδηγών ο γραφικός εκπρόσωπος των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ (ΣΥΠΕ) και κατά διαστήματα γιαλαντζί
κομμουνιστής.
Το Σωματείο δεν έχασε ποτέ καμία δίκη για ασφαλιστικά μέτρα, γιατί πολύ απλά ποτέ δεν συζητήθηκε ΠΟΤΕ  τέτοια. 
Η ΠΕΠΕ προσέφυγε ζητώντας προσωρινή διαταγή προκειμένου να χορηγηθούν οι κάρτες στους 7 νόμιμα εκλεγμένους συνέδρους της.
Η πλειοψηφία της ΠΟΣ εξυπηρετώντας συγκεκριμένη -παραταξιακή- σκοπιμότητα, δεν χορηγούσε τις  ατομικές προσκλήσεις εισόδου στους 7 νόμιμα εκλεγμένους  σύνεδρους των μηχανοδηγών, παρότι τους είχε εγγράψει στον επίσημο κατάλογο καθώς είναι εμφανές ότι επιθυμούσε να νομιμοποιήσει το Σωματείο του ΤΡΑΜ (Για το οποίο σήμερα κατέθεσε ένσταση και το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών) στον κατάλογο των συνέδρων που θα ψηφίσουν για την ΓΣΕΕ την Κυριακή.
Η μη χορήγηση των ατομικών προσκλήσεων θα είχε ως αποτέλεσμα την μη δυνατότητα των εκπροσώπων της ΠΕΠΕ να ψηφίσουν για την νομιμοποίηση κανενός Σωματείου, καθώς η πλειοψηφία είχε εγγράψει στον κατάλογο την ΠΕΠΕ ως το τελευταίο Σωματείο που θα νομιμοποιούντο οι εκπρόσωποι του στο συνέδριο.
Η προσωρινή διαταγή απορίφθηκε καθώς η πλειοψηφία της ΠΟΣ ισχυρίστηκε ότι το όργανο που νομιμοποιεί τους αντιπροσώπους είναι το συνέδριο της. 
Τα ασφαλιστικά μέτρα προσδιορίστηκαν για το Γενάρη του 2020.

Το ΤΡΑΜ και η ΠΕΠΕ 

Οι αντιπρόσωποι του ΤΡΑΜ έχουν ψηφίσει για εκπροσώπους στην ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, κάτι που σημαίνει πως αν ψηφίσουν και στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχουμε παρανομία και παραβίαση του Ν. 1264 αφού υπάρχει διπλοψηφία κάτι που θέτει σε κίνδυνο την νομιμότητα της συνεδριακής διαδικασίας. 
Η ΠΕΠΕ λοιπόν κατέθεσε αίτηση προσωρινής διαταγής προκειμένου να μην επιτραπεί στους συναδέλφους του ΤΡΑΜ να ψηφίσουν για αντιπροσώπους στην ΓΣΕΕ θέτοντας σε κίνδυνο την νομιμότητα του συνεδρίου. 
Η αίτηση προσωρινής διαταγής απορρίφθηκε καθώς στην παρέμβαση της ΓΣΕΕ στην σημερινή ακρόαση, η Νομική της εκπρόσωπος στην ουσία παραδεχόμενη την διπλοψηφία και το παράνομο της, ισχυρίστηκε ότι το συνέδριο της ΓΣΕΕ θα γίνει σε χρόνο που θα έχει παρέλθει η όποια ισχύς της διπλοψηφίας.
Δηλαδή ότι το συνέδριο της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί ΜΕΤΑ τον Φλεβάρη του 2020 όπου το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, θα έχει κάνει το νέο του συνέδριο και θα έχει λήξει η ισχύς της ψήφου των αντιπροσώπων του ΤΡΑΜ εκεί (για την ΓΣΕΕ).
ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2020. Είναι προφανές ότι αν το συνέδριο της ΓΣΕΕ γίνει σε προγενέστερο χρόνο, το συνέδριο της ΠΟΣ θα κινδυνεύει με ακύρωση. 

Καμία απόφαση για ασφαλιστικά μέτρα,δεν έχασε η ΠΕΠΕ.

Αντίθετα στην σημερινή συνεδρίαση, αποκαλύφθηκε το σχέδιο της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, που θέλει να μην επιτρέψει στο Σωματείο των μηχανοδηγών να συμμετέχει σε αυτό για να μην αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων στην ΓΣΕΕ και στην ΠΟΣ.
Είναι γνωστό ότι χωρίς την συμμετοχή των εκπροσώπων του ΤΡΑΜ (7 απο τους 8 έχουν εκλεγεί με το  ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ) μεγάλο συνδικαλιστικό στέλεχος κινδυνεύει να μείνει εκτός της ΓΣΕΕ.
Ζητώντας νομιμοποιητικά έγγραφα που δεν έχει προσκομίσει κανένα άλλο Σωματείο και με δικονομικούς τακτικισμούς στο όνομα του κομματικού συνδικαλισμού, η πλειοψηφία προσπαθεί να απομακρύνει τους 7 νόμιμα εκλεγμένους μηχανοδηγούς.
Αν η πλειοψηφία του συνεδρίου ακολουθήσει αυτές τις πρακτικές είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΟ ότι το συνέδριο της ΠΟΣ, πολύ σύντομα θα ακυρωθεί και θα οδηγηθεί αυτή σε προσωρινή διοίκηση.

Οι καρέκλες

Η μάχη της ΠΕΠΕ δεν αφορά τις καρέκλες όπως αφήνει να εννοηθεί ο γραφικός της ΣΥΠΕ, αλλά την προστασία του συνεδρίου έναντι της νομιμότητας (Το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας ακυρώθηκε 2 φορές πρόσφατα) , καθώς και την απομάκρυση ΝΟΘΩΝ αντιπροσώπων που προκύπτουν απο διπλοψηφίες  στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. 



Η ΠΕΠΕ και όσοι την εκπροσωπούν καμία ανάγκη απο καρέκλες δεν έχουν όταν αυτές αποτελούν προϊόν νόθων διαδικασιών.

Δεν θα χαρίσει όμως και σε κανένα την νόθευση της βούλησης των σιδηροδρομικών για την αντιπροσώπευση στην ΓΣΕΕ.

Και είναι βέβαιο ότι το συνέδριο της ΠΟΣ (μετά και την ένσταση του ΠΑΜΕ για το ΤΡΑΜ που θα συζητηθεί αύριο) κινδυνεύει σοβαρά να ακυρωθεί καθώς η ΠΕΠΕ δήλωσε δια των εκπροσώπων της ότι θα δώσει την μάχη σε ΟΛΑ τα επίπεδα για την γνήσια αντιπροσώπευση της δημοκρατικά εξεφρασμεύνης βούλησης  των εργαζομένων στην ΓΣΕΕ.
Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν εντός των τειχών της ΠΕΠΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Στους εκπροσώπους της ΣΥΠΕ  που στέλνουν επιστολές σε συνέδρια της ΠΟΣ, λέγοντας ότι διαφώνησαν με αποφάσεις του ΔΣ του Σωματείου μας, συνιστούμε να εμφανίζονται στις συνελεύσεις και να τις θέτουν στην κρίση των μηχανοδηγών.
Τις διαφωνίες τους, όσοι φοράνε παντελόνια, τις λύνουν στις συνελεύσεις του κλάδου.
Εκεί που ο γραφικός έλειπε, γιατί έχει ένα θέμα με αυτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου