Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Συνάντηση με τον Γενικό Δντή Λειτουργίας Κο Zuccala

Ανακοινώσεις της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ 
 Μετά από αίτημα του σωματείου μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή λειτουργίας Κο Zuccala, προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του. Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι Κοι Λύτρας και Χανδακάς από την Διοίκηση πληρωμάτων και η Δντρια ανθρώπινου δυναμικού Κα Πρωτογερά.


Στην συζήτηση τέθηκαν τα εξής θέματα:

  • Άμεση λύση με την μετακίνηση του προσωπικού κατά τις νυχτερινές ώρες. Με τους περιορισμούς covid και τον αυξημένο αριθμό των συναδέλφων υπάρχει δυσλειτουργία στην εξυπηρέτηση του Προσωπικού. Συζητήθηκε η λύση ενός μίνι πούλμαν με μεγαλύτερο αριθμό θέσεων, ενώ θέση μας είναι η δρομολόγηση δεύτερου βάν.
  •  Διατήρηση και αύξηση των ειδικών ελέγχων για μείωση της εισιτηριοδιαφυγής. Επιπλέον προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών του κλάδου προκειμένου να επιτυγχάνονται στον μέγιστο βαθμό αποτελεσματικοί έλεγχοι τόσο στους συρμούς  και τις αποβάθρες, όσο και στον στόλο των πούλμαν όπου τα προβλήματα ελέγχου είναι επίσης μεγάλα. 
  • Ενημέρωση του προσωπικού για όλες τις εγκυκλίους που ισχύουν.Έλεγχοι Πιστοποιητικών εμβολιασμού. Υπάρχει νομικό πλαίσιο που ορίζει την διαδικασία και θα πρέπει να τηρηθεί προκειμένου να προστατευθεί το προσωπικό.
  • Εσωτερικός Κανονισμός. Πάγιο αίτημα μας η άμεση απόδοση νέου εσωτερικού κανονισμού με ενδελεχή αναφορά στα θέματα κανονισμού που έχουν μείνει μετέωρα μετά την εφαρμογή του νέου Γ.Κ.Κ.,  με επίλυση θεμάτων κυκλοφορίας όσο και αποτύπωση του βαθμολογίου - καθηκοντολόγιου της διεύθυνσης.
  •  Δημιουργία ταμείου του προσωπικού αμαξοστοιχιών. Καταθέσαμε ξανά την πρόταση μας. Μας απαντήθηκε πως είναι στις προθέσεις της διοίκησης να κλείσει το θέμα σύντομα με ένα ποσό 80-100 ευρώ.
  •  Βιαιοπραγία εντός και εκτός συρμών. Αναμένετε σύντομα η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την ελληνική αστυνομία ενώ μας έγιναν γνωστές και ενέργειες του προϊστάμενου ασφαλείας Κου Καραβά. Τονίσθηκε από τη μερια του σωματείου πως οι κινητοποιήσεις θα είναι πάντα όπλο του σωματείου ιδιαίτερα για θέματα ασφάλειας
  • Δημιουργία στάσης στα μποζαΐτικα Πάτρας

Η συνάντηση είχε διάρκεια 2 ώρες και το σωματείο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, ο Γ.Γραμματέας και ο Ταμίας


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ 

Συνάδελφοι,

Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στον χώρο του προσωπικού στον Πειραιά. Σε ότι αφορά την πόρτα του δωματίου είναι η τρίτη φορά που θα αλλαχθεί η κλειδαριά μέσα σε λίγους μήνες. οπότε θα γίνει νέα στήριξη της πόρτας καθώς εκεί εντοπίζετε το πρόβλημα, και θα διανεμηθούν νέα κλειδιά στο προσωπικό, ενώ θα τοποθετηθεί κλιματιστικό και θα επιδιορθωθούν τα υδραυλικά.


Σε ότι αφορά τα υπνωτήρια του λιανοκλαδίου είναι γνωστό στο προσωπικό του Ρέντη (ηταν ενήμερα τα πληρώματα αφου ενημερώθηκαν απο μέλη του σωματείου) πως μία εβδομάδα πριν την επανέναρξη του δρομολογίου 1520-1521 είχαμε συνεννοηθεί με τον αρμόδιο απο την διοίκηση, για τον γενικό καθαρισμό και απολύμανση των δωματίων, ενώ θα γινόταν και επανέναρξη της σύμβασης με τοπικό καθαριστήριο για τον καθαρισμό του ιματισμού (σεντόνια και κουβέρτες).  Θυμίζουμε πως το σωματείο προχώρησε στην ανανέωση των υπνοδωματίων με βάψιμο των τοίχων και νέο εξοπλισμό (κρεβάτια, στρώματα, τηλεοράσεις, τραπεζάκια κ.α.) ενώ ήδη υπάρχει πρόταση για ανανέωση στα είδη υγιεινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου