Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Συνέλευση Π.Ε.Π.Ε. Μηχανοστάσιο Αθήνας - Ισχυρή παρουσία μηχανοδηγών

 Με σημαντική παρουσία μηχανοδηγών ολοκληρώθηκε η χτεσινή συνέλευση στο Κεντρικό Μηχανοστάσιο. Συνολικά 
58 μηχανοδηγοί έδωσαν το παρών καθώς την ώρα της  συνέλευσης υπήρχε και στάση εργασίας (περίπου 24 εργάζονταν σε αρτηριακά τρένα/διανυκτέρευση/επικουρίες και διοικητική υποστήριξη). 

Ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ ο απολογισμός δράσης εγκρίθηκε με 53 ψήφους υπέρ και 1 ψήφο λευκό - παρών. 

Θυμίζουμε ότι στην συνεδρίαση του ΔΣ η ψηφοφορία για τον απολογισμό δράσης ήταν 8 υπέρ (ΣυνΕξέλιξη) 3 παρόν/λευκό (Νέα Έλξη).

Αλγεινή εντύπωση στους παρευρισκόμενους προκάλεσε η απουσία της ΔΑΚΕ, ο εκπρόσωπος της οποίας δεν τόλμησε να εμφανιστεί ενώπιον των συναδέλφων για να αναπτύξει τις κοσμοθεωρίες του και τα όσα κατά καιρούς καταγγέλει στους διαδρόμους, κρυπτώμενος. 

Και πως να το κάνει άλλωστε, όταν όλοι γνωρίζουν ενώ και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έστειλε σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. 

Μεγάλος προβληματισμός για την έλλειψη προσωπικού και την κατάσταση της υποδομής μετά τα τελευταία συμβάντα,  καθώς πλέον και στο Κεντρικό Μηχανοστάσιο απασχολούνται περίπου 100 μηχανοδηγοί, όταν πριν 2 χρόνια εργάζονταν πλέον των 124.

Σοβαρή συζήτηση και για τον ρόλο της Π.Ο.Σ. 

Οι συνελεύσεις συνεχίζονται σήμερα σε Κιάτο -Πάτρα

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου