Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, 

   Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΣΕ παρά τα εμπόδια και την  χρονική καθυστέρηση που προκλήθηκε από την πανδημία, ολοκλήρωσε όλες τις νομικές και τυπικές διαδικασίες και προχώρησε στην ενοποίηση όλων των  Σωματείων του ΟΣΕ.

Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το συνδικαλιστικό κίνημα τα Σωματεία και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, υλοποιούμε μέρα με τη μέρα το στόχο της μαζικοποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΟΣΕ καταγράφοντας μέχρι σήμερα πάνω από 600 συναδέλφους  μέλη του Σωματείου, ενώ η διαδικασία εγγραφών συνεχίζεται.

Παρά την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι διαχρονικά  ώστε να περιοριστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα,  με  τον ΟΣΕ να αντιμετωπίζει τεράστια δομικά και λειτουργικά προβλήματα  και  η λειτουργία του να έχει αφεθεί κυριολεκτικά στις πλάτες τους,  οι συνάδελφοι  αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα του νέου Σωματείου,  αποδεικνύοντας στους ελάχιστους που για τους δικούς τους λόγους αντιδρούν ότι γρήγορα θα αποτελούν παρελθόν.

Στην  συνεδρίαση του  Διοικητικού  Συμβουλίου στις 22 Σεπτεμβρίου  του Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ με την παρουσία του συντονιστικού που αποτελείται από τους Προέδρους των Σωματείων που ενοποιούνται, αποφασίστηκε  η προκήρυξη εκλογών για τις 2,3, 4 Νοεμβρίου 2021 ώστε να εκλέξει εξαρχής τα νέα του όργανα σε όλη την Ελλάδα. 

 Το επόμενο 20ημερο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές και οι Γενικές Συνελεύσεις σε   όλο το δίκτυο για πληρέστερη ενημέρωση και για την εκλογή των Εφορευτικών Επιτροπών.

  Καλούμε όλους τους συναδέλφους  να ενώσουμε τις δυνάμεις μας  στο νέο Σωματείο και με την ενεργή συμμετοχή μας  να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά  προβλήματα  του Σιδηροδρόμου και των Σιδηροδρομικών. 


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς    

                                                                        το ΔΣ και το Συντονιστικό 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου