Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Συγκλονιστική Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: Τα Τέμπη ήταν ένα κρατικό έγκλημα με ιθύνοντες που δεν αγγίζονται

Καθηλωτική ήταν η εκδήλωση για την πολύνεκρη σιδηροδρομική σύγκρουση στα Τέμπη που διοργάνωσε η ευρωομάδα
της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωκοινοβούλιο, με κεντρικούς ομιλητές τη Μαρία Καρυστιανού, μέλη του Συλλόγου Τέμπη 2023, τους νομικούς Ελεωνόρα Γεωργίου και Γιώργο Ηλιόπουλο, αλλά και τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος και διοργανώνει την εκδήλωση με τίτλο «Τέμπη: Εκτροχιασμός του κράτους δικαίου». Συντάραξε την αίθουσα η πρόεδρος του Συλλόγου “Τέμπη 2023” και μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης, Μαρία Καρυστιανού, με την ομιλία της.

«Τα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστούν – Όχι στη συγκάλυψη!» υπογράμμισαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης και συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι πήραν τον λόγο ώστε να ακουστούν από τους ευρωβουλευτές, αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

«Τα θύματα και οι συγγενείς τους πρέπει να βρουν δικαίωση!» τονίζεται στην πρόσκληση της εκδήλωσης. Ομιλητές ήταν οι:


Κώστας Αρβανίτης, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/Τhe Left, μέλος Επιτροπής LIBE

Μαρία Καρυστιανού, Συγγενής θύματος

Χρήστος Κωνσταντινίδης, Συγγενής θύματος

Παύλος Ασλανίδης, Συγγενής θύματος

Γιώργος Ηλιόπουλος, Νομικός

Ελεωνόρα Γεωργίου, Νομικός

Στην εκδήλωση έκανε παρέμβαση και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης που έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης στις Βρυξέλλες.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάθισε στην πρώτη σειρά των εδράνων, ενώ τόνισε αναφερόμενους στους συγγενείς των θυμάτων ότι είναι ήρωες. 

«Δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για να εκφράσουν πόσο σας θαυμάζω. Είστε οι ήρωές μας για τη σύγχρονη Ελλάδα που έχουμε όλη ανάγκη. Σας θαυμάζουμε. Δεν θα σας εγκαταλείψουμε ποτέ» επισήμανε.

Η συγκλονιστική ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού

Η Μαρία Καρυστιανού έκανε λόγο για «ένα μεγάλο κρατικό έγκλημα», ένα «αδιανόητο πολύνεκρο έγκλημα, με υπαίτιους πρόσωπα σε σημαντικές θέσεις, θέσεις που δεν αγγίζονται και δεν τιμωρούνται στην Ελλάδα».

Για το μπάζωμα στο χώρο του δυστυχήματος τόνισε ότι  «πρέπει να είναι η ταχύτερη κρατική δράση που έγινε  ποτέ στην Ελλάδα, μέσα σε τρεις μέρες βρέθηκαν τα χρήματα -650.000 ευρώ- ο εξοπλισμός, τα εργατικά χέρια και συνέβη το θαύμα. Και μόνο σαν  θαύμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δεδομένης της απίστευτης καθυστέρησης σε όλες τις άλλες διαδικασίες που αφορούσαν τον σιδηρόδρομο και όχι μόνο».

Ζήτησε από τους παρευρισκόμενους, να φανταστούν ότι στη θέση της βρίσκεται η κόρη της, που έχασε τη ζωή της σε ηλικία μόλις 20 ετών. “Στη χώρα σας θα τολμούσε κανείς να βάλει τιμή στην ανθρώπινη ζωή; Σε εμάς την κοστολόγησαν, όσο ένα εισιτήριο του τρένου. Τα παιδιά μας δεν ήθελαν να πεθάνουν, ήθελαν να ζήσουν, να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. δεν ήταν αυτή η μοίρα τους, ούτε ήταν “θυσία” όπως χαρακτηρίστηκαν. Ανθρωποθυσίες δε συμβαίνουν το 2024. Θα έδινα τα πάντα για να μην ήμουν εδώ να σας μιλάω”, είπε η κα Καρυστιανού.

Αναφερόμενη στην χθεσινή κατάθεση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κ. Αχ. Καραμανλή στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την τραγωδία, η Μαρία Καρυστιανού είπε «ντροπή». Σημείωσε πως ο ίδιος κατέθεσε σε ένα στημένο σώμα βουλευτών, γνωρίζοντας το ευνοϊκό για εκείνον αποτέλεσμα. Κατέθεσε ότι είναι αθώος, όπως είπε, για ένα έγκλημα που όλα τα στοιχεία δείχνουν μόνο παρανομία και δεν υπάρχει τίποτα νόμιμο.

«Με αλαζονεία ανέφερε ανακρίβειες και ψεύδη και επιχειρηματα που πολλοί εξ ημών θα ντρέπονταν να ξεστομίσουν. Γνωρίζει καλά ότι βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον». Η Μαρία Καρυστιανού ανέφερε πως ο κ. Καραμανλής «τόλμησε να αναφερθεί και σε μας», λέγοντας πως «ο πόνος πρέπει να είναι βουβός χωρίς να ενοχλεί.

«Επιτρέψτε μου να απαντήσω σε αυτό το κοινοβούλιο που η δημοκρατία είναι σε ισχύ. Ακούγοντάς σας σκέφτηκα, τι λυπηρό οι νομοθέτες δεν μερίμνησαν για ανθρώπους σαν κι εσάς, δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν το μέγεθος της αναξιοπρέπειας και ανηθικότητας που μπορεί να φτασει κάποιος. Κρίμα, ο πόνος μας είναι πολύ μεγάλος για εσάς. Πλέον είστε η μειοψηφια κι εσείς και οι υποστηρικτές σας είστε μια μικρή ομάδα που στηρίζει το έγκλημα, που αγαπά την ατιμωρησία, έτσι βόλευε μέχρι σήμερα. Η κοινωνία όμως στέκεται όρθια μπροστά σας και παρακολουθεί τις τελευταίες σπασπωδικές κινήσεις και οραματίζεται τη δικαίωση, την απελευθέρωση της δικαιοσύνης και την ταφή όσων εσείς εκπροσωπείτε».

Η πρόεδρος του συλλόγου, απευθύνηθηκε «σε όλες τις μητέρες και τους γονείς του κόσμου, πιθανότατα πολλοί γνωρίζετε για τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες αλλά δυστυχώς δεν είμαστε θεατές μιας παράστασης, αλλά το ζούμε κανονικά. Πολλά ιδανικά και αρχές γεννήθηκαν μέσα από την ελληνική κοινωνία. Ο κανόνας λέει να βοηθάμε τα κράτη το ένα το άλλο. Αυτά που θα ακουστούν μπορεί να σας φανούν απίστευτα αλλά είναι πραγματικά, πως θα μπορούνε να είναι άλλωστε, κάτι διαφορετικό, είμαστε οι συγγενείς των 57 νεκρών. Δεν ήταν ένα μεγάλο δυστύχημα, αλλά ένα κρατικό έγκλημα, με θέσεις που δεν αγγίζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου