Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Συγκροτείται Ομάδα Εργασίας για την οργανωτική μεταρρύθμιση του σιδηροδρόμου


Στη συγκρότηση ειδικής “Ομάδας Εργασίας (Working Group) Οργανωτικής Μεταρρύθμισης” του σιδηροδρόμου για την τεχνική υποστήριξη της μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού του κλάδου προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.


Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη 


Όπως έχει ανακοινωθεί, ο νέος ΟΣΕ ή αλλιώς, οι Σιδηρόδρομοι Ελλάδας θα αποκτήσουν τις αρμοδιότητες των σημερινών σιδηροδρομικών φορέων ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και μέρους της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Η νέα εταιρεία θα αναλάβει, ως Διαχειριστής Υποδομής (Infrastructure Manager), την αποκλειστική ευθύνη για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, τη συντήρηση και την ασφαλή διαχείριση των σιδηροδρομικών υποδομών και του τροχαίου υλικού της χώρας.

Η 11μελής ομάδα (σε αυτήν μετέχει ο Δ.Σ. του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης) θα υποστηρίξει το εν λόγω έργο, παρέχοντας τις απαραίτητες γνώσεις, πληροφορίες και στοιχεία που θα απαιτηθούν, και επιπλέον θα μπορούν να ζητήσουν τη συνδρομή και να συνεργάζονται με στελέχη των φορέων τους που έχουν ειδική γνώση και εμπειρία σε επιμέρους αντικείμενα που εξετάζονται κατά περίπτωση.

Παράλληλα, οι εργασίες του Working Group θα υποστηρίζονται από τον Σύμβουλο Παρακολούθησης της Εφαρμογής της Μεταρρύθμισης -στη συγκεκριμένη περίπτωση η εταιρεία PLANET-, που επίσης θα συμμετέχει στην παραπάνω Ομάδα Εργασίας.

Να σημειωθεί ότι, η Ομάδα Εργασίας θα συνεδριάζει τακτικά στο κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο ή μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ τα πρώτα κρίσιμα ορόσημα των εργασιών της Ομάδας είναι η κατάρτιση του Αναλυτικού Σχεδίου Εφαρμογής της Οργανωτικής Μεταρρύθμισης και η προετοιμασία Σχεδίου του σχετικού Θεσμικού Πλαισίου που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

www.metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου