Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Κόκκινη κάρτα σε ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ απο τους μηχανοδηγούς για το θέμα της εκπαίδευσης των βοηθών

Απαράδεκτη θεωρούν την στάση των συνδικαλιστών της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ)οι μηχανοδηγοί στο θέμα της απολογίας που δόθηκε σε συνάδελφο επειδή είχε στα χειριστήρια βοηθό μηχανοδηγού. Η πραγματικότητα είναι ότι με την ουδέτερη στάση της  η πλειοψηφία, ανοίγει μεγάλο θέμα τόσο
για τον τρόπο εκπαίδευσης των βοηθών, όσο και για την δημιουργία φάμπρικας απολογιών στο μέλλον.
Για το θέμα έχουν γίνει ήδη παρεμβάσεις απο παρατάξεις της μειοψηφίας που θεωρούν εκδικητική πράξη την επίδοση απολογίας απο την πλευρά του μηχανοστασιάρχη κ. Καπετανάκη καθώς και  πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το θέμα θα έχει και συνέχεια.
Εντύπωση προκαλεί και η στάση της Εξέλιξης που διαμέσου του εκπροσώπου της ζήτησε κατά την συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου , να επιστρέψει ο κ. Καπετανάκης στα κύρια καθήκοντα του προκειμένου να θυμηθεί τα  του μηχανοδηγού !
Και οι κρίνοντες πρέπει κάποια στιγμή να κρίνονται είπε ο συνάδελφος Γενιδούνιας , ο οποίος τόνισε πως η αξιολόγηση δεν πρέπει να αφορά μόνο τους μηχανοδηγούς , αλλά και τους μηχανοστασιάρχες ορισμένοι εκ των οποίων ξεχνούν απο που ξεκίνησαν και πως εκπαιδεύτηκαν.
Η άσκηση εξουσίας δίνει μπόι τόνισε κλείνοντας την ομιλία του, με τις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ να τον κατηγορούν ως ρατσιστή και  ότι είπε τον μηχανοστασιάρχη μας , κοντό!

Σκεπτικισμός επικρατεί και στους 22 βοηθούς που βλέπουν ωμά την πραγματικότητα.
Σε ένα ζήτημα που τους αφορά άμεσα και άπτεται της εκπαίδευσης τους, η πλειοψηφία του Σωματείου κράτησε ουδέτερη στάση.
Ορισμένοι μάλιστα θυμούνται και την στάση της πλειοψηφίας του Σωματείου μας στο θέμα με τις επικουρίες και αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως λειτουργεί το κατεστημένο των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ στην έλξη.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών στηρίζει και τους 22 συναδέλφους και καλεί ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς να συνεχίσουν να εκπαιδεύουν απρόσκοπτα τους νέους συναδέλφους μας , αδιαφορώντας για τις στημένες απολογίες της ΔΙΚΑΜ και την συμπεριφορά των ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ συνδικαλιστών των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ.


Υ.Γ. Επειδή διάφορα ακούγονται περί του ότι άλλα είπαν οι 6 της πλειοψηφίας για το θέμα και το στέκι γράφει άλλα, μας αρκεί  μια ανακοίνωση της ΠΕΠΕ που θα καταδικάζει ρητά  το γεγονός της επίδοσης απολογίας και την ενέργεια του μηχανοστασιάρχη καλώντας τους μηχανοδηγούς να εκπαιδεύουν συνεχώς τους βοηθούς.

Εμείς τους προτείνουμε να το κάνουν και τώρα που νοιώθουν την πίεση των συναδέλφων μας.
Mea Culpa θα πούν και όλα καλά ....


Υ.Γ. 2 Μπορούν βέβαια - ακόμα καλύτερα-οι 11 της πλειοψηφίας να συμφωνήσουν και να βγεί η συνεδρίαση στην δημοσιότητα. Μπας και καταλάβουμε και εμείς τι είπε ο Πρόεδρος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου