Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Οι ηλεκτροδηγοί στο Μετρό απεργούν για την κατάσταση του τροχαίου υλικού

Μοιραίες οι συγκρίσεις με το Σωματείο των μηχανοδηγών. Και όλοι οι μηχανοδηγοί καταλαβαίνουν τι εννοούμε. Το στέκι της έλξης δηλώνει αλληλέγγυο στον αγώνα των συναδέλφων.
Ακινητοποιημένοι θα παραμένουν, αύριο 19 Μαρτίου, οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, μετά την απόφαση του Σωματείου Ηλεκτροδηγών  της ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ) να πραγματοποιήσει προειδοποιητική στάση εργασίας.

Αίτημα των εργαζομένων είναι η απόσυρση των καινούργιων συρμών, 3ης σειράς του Μετρό
της Αθήνας, που παρουσιάζουν προβλήματα, τα οποία, πέραν της αναστάτωσης των δρομολογίων, θέτουν σε κίνδυνο τη λεγόμενη «Ασφάλεια Σιδηροδρόμου» (προσωπικό, επιβάτες, εξοπλισμός).


Όπως επίσης, τεράστια δυσλειτουργία παρουσιάζουν και οι οθόνες ελέγχου αποβίβασης – επιβίβασης επιβατών στις καμπίνες ηλεκτροδήγησης στους συρμούς του ηλεκτρικού.

H πλήρης ανακοίνωση του ΣΗΕΚ

Εδώ και λίγους μήνες, άρχισαν να κυκλοφορούν στο δίκτυο του υπογείου σιδηροδρόμου (Γραμμή 2), τραίνα που παρελήφθησαν πριν τρία χρόνια (17 συρμοί) και το κόστος τους έφτασε τα €155000000.

Εδώ και πολλούς μήνες, έχουμε επισημάνει στη ΣΤΑΣΥ ότι οι καινούριοι συρμοί 3ης σειράς του Μετρό της Αθήνας, παρουσιάζουν προβλήματα τα οποία πέραν της αναστάτωσης των δρομολογίων, θέτουν σε κίνδυνο αυτό που λέγεται «Ασφάλεια Σιδηροδρόμου» (προσωπικό, επιβάτες, εξοπλισμός). Όπως επίσης, τεράστια δυσλειτουργία παρουσιάζουν και οι οθόνες ελέγχου αποβίβασης – επιβίβασης επιβατών στις καμπίνες ηλεκτροδήγησης στους συρμούς του Ηλεκτρικού.

Παρά τις όποιες οχλήσεις μας, η Διοίκηση της Εταιρείας δείχνει μία περίεργη στάση, δείχνοντάς μας ότι ή δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα ή ότι τα θεωρεί μικρής σημασίας. Υπάρχουν όμως κάποια όρια που όταν ξεπερνιούνται, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισής τους είναι η ανάδειξη του προβλήματος.

Επειδή λοιπόν αυτά ξεπεράστηκαν και επειδή θεωρούμε ότι ο εμπαιγμός «έχει χτυπήσει κόκκινο», αποφασίστηκε για αύριο Πέμπτη 19/3/2015 στις Γραμμές 1, 2 & 3, προειδοποιητική Στάση Εργασίας από 11:00 π.μ. έως 14:00.

Καλούμε τη ΣΤΑΣΥ και τους εμπλεκόμενους Πολιτικούς προϊστάμενους, αφού δώσουν επαρκείς εξηγήσεις,  να λάβουν κάθε μέριμνα, ώστε να αποφευχθούν «παρατράγουδα» που θα θίξουν τη σωματική ακεραιότητα προσωπικού ή επιβατών. 

2 σχόλια:

  1. Έλα μωρέ τώρα μικροπράγματα θα έλεγαν οι αετοί της ΠΕΠΕ.
    Και θα στέλνανε σε όποια μηχανή είχε πρόβλημα έναν απεργοσπάστη.Όπως έκαναν εδώ και 3 χρόνια. Τι και αν έχει βαρέσει διάλυση το μαγαζί.
    Ο μεγαλοσυνδικαλιστής του κλάδου , θα έβγαζε άλλο ένα πύρινο λόγο να τα χώσει στους απανταχού τεμπέληδες και μετά θα πήγαινε στα αφεντικά για να εισπράξει το γραμμάτιο.
    Αυτοί είναι οι συνδικαλιστές - ηγέτες της ΠΕΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τι σκεβωρίες είναι αυτές; Ο Λάκης και ο Νώντας δεν είναι αυτοί που εναντιώθηκαν στον προαστιακο; Που μας εξασφάλισαν τα 1600 χλμ και φτιαξαμε εξωχικό; που εχουμε υπηρεσιες σουπερμαρκετ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή