Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Ενοχλεί η αλήθεια

 Διακρίναμε μια ενόχληση σε γνωστούς φιλοκυβερνητικούς  κύκλους  για τα σχόλια μας για την τροπολογία γύρω από την καταβολή των οφειλόμενων στην Hellenic Train. 

Φανταζόμαστε ότι αυτό συμβαίνει γιατί ενοχλεί  η αλήθεια. Ότι δηλαδή εδώ & 2 χρόνια αυτοί οι  φιλοκυβερνητικοί κύκλοι διαβεβαίωναν τους εργαζόμενους στην ΗΤ ότι δεν υπάρχουν οφειλές, ότι το στέκι και όσοι μιλάνε για την

υποχρηματοδότηση του σιδηροδρόμου, λέγανε ψέμματα. 

Όπως διαβεβαιώνανε για παράδειγμα τους συναδέλφους μας στον ΟΣΕ ότι θα μονιμοποιηθούν και για 3ο χρόνο εργάζονται με σύμβαση παροχής υπηρεσίας και χωρίς καλοκαιρινή άδεια. 

Το πλέον  ενδιαφέρον όμως είναι ότι το φιλοκυβερνητικό μπλοκ,  για πρώτη φορά χρησιμοποίησε τον όρο «βιωσιμότητα» της εταιρείας. 

Εμείς θυμόμαστε πύρινους λόγους, που διαλαλούσαν την περίοδο του Covid ότι ο σιδηρόδρομος πρέπει να λειτουργεί ανεξαρτήτως  οικονομικών αποτελεσμάτων.

Τώρα δηλώνουν «σταθερά» υπέρ της βιωσιμότητας της εταιρείας.

Θα την πουν την αλήθεια ολόκληρη και βήμα -βήμα θα υποστηρίξουν και αυτά που κατήγγειλαν. 

Εδώ θα είμαστε. 

Καλό θα ήταν άμεσα να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την νέα ΣΣΕ. Οι μηχανοδηγοί το είχαν ζητήσει 2 μήνες πριν αλλά ….. μάλλον δεν παρέλαβαν κάποιοι το mail  της ΠΕΠΕ

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

ΥΓ Αν θέλουν οι φιλοκυβερνητικοί κύκλοι  να μάθουν τι θα ψηφίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην επίμαχη διάταξη, δεν έχουν παρά να τα ρωτήσουν. Στην εποχή μας ένα mail είναι….αρκετό!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου