Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Και τώρα τι επόμενο ;;;

Κατάργηση των αργιών , ανώτατο όριο υπερωριών για το β εξάμηνο , αλλαγή τρόπου αμοιβής υπερωριακής απασχόλησης ...Όλα με αναδρομική ισχύ και μέσα σε ένα κλίμα τρόμου για το μέλλον των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ που διαμορφώνουν οι επαναδιαπραγματευτές ....κυβερνώντες.
Η προσδοκία για καλύτερες μέρες απο τους υποστηρίζοντες την συγκυβέρνηση  αποδείχτηκε ...τσιχλόφουσκα , ενώ οι  φήμες για νέα εφεδρεία κ  σκληρότερη εφαρμογή του  μισθολογίου (το οποίο όμως  ήδη έχει εφαρμοστεί στον όμιλο ΟΣΕ αποφέροντας μεγάλες μειώσεις  ) με επιπλέον μείωση  αποδοχών δίνουν και πέρνουν.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κλάδος της έλξης είναι ο μόνος ανοχύρωτος
απο όλους  των οδηγών μέσων σταθερής τροχιάς αφού δεν δημοσιεύτηκε για τους μηχανοδηγούς ΦΕΚ που να εξαιρεί τον κλάδο απο τα όρια των τακτικών αποδοχών του μισθολογίου , ενώ οι συζητήσεις για ΣΣΕ έχουν εδώ και καιρό βαλτώσει.
Το μέλλον φαντάζει δύσκολο και εδώ έρχεται ο ρόλος της ΠΕΠΕ η οποία πρέπει  να διασφαλίσει την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος(η οποία φαίνεται κ με την ένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ )  και ίσως και με δική της πρωτοβουλία να αναθερμάνει τις συζητήσεις για υπογραφή ΣΣΕ.
Προβλέπεται θερμός χειμώνας και πολύ δουλειά για τους συνδικαλιστές μας ..... 

Το στέκι της έλξης που  και πάλι πρώτο ενημέρωσε για τις εγκυκλίους , παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώνει άμεσα τους συναδέλφους για οτιδήποτε προκύψει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου